Studenten op bezoek bij Brabants provinciehuis

Gepubliceerd op: 09 oktober 2017

Zo’n 100 luchtvaartdienstverleners in opleiding zijn op bezoek geweest bij het provinciehuis van Noord-Brabant.

Summa College - Summa Luchtvaartdienstverlenng - luchtvaardienstverleners bezoeken provinciehuis

Zo’n 100 luchtvaartdienstverleners in opleiding zijn op bezoek geweest bij het provinciehuis Noord-Brabant. Ze kregen er een rondleiding langs onder andere de ondergrondse atoombunker en de Statenzaal waar alle grote debatten plaatsvinden. Ook was er quiz met politieke vragen als: wie is de Commissaris van de Koning?

Van Statenlid Marcel Deryckere en het Eindhovense gemeenteraadslid Linda Hofman leerden de studenten vervolgens debatteren. De tips en tricks konden zij meteen in de praktijk brengen tijdens een oefendebat. Verdeeld in twee groepen met voor- en tegenstanders debatteerden de studenten over de stelling ‘In de luchtvaart moeten zoveel mogelijk processen worden geautomatiseerd’. Dit leverde een mooi debat op over de toekomst van het beroep van steward en stewardess in een samenleving waar mensen steeds vaker moeten plaatsmaken voor robots en computers.

De uitnodiging voor dit bezoek kwam van de Brabantse CDA-fractie. Een volgende keer zijn de studenten van harte welkom in de Tweede Kamer in Den Haag.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag