Warm welkom voor Summa Fashion studenten bij Microstad

Gepubliceerd op: 10 januari 2024

Onderwijs

23.000 m2 aan ondernemerschap en creativiteit. Kantoren, ateliers, samenwerkingen, horeca en nog veel meer. Microstad is een plek om te werken, leren, ontmoeten én vanaf vandaag is het de nieuwe schoollocatie voor onze studenten van Summa Fashion.

Verhuizing Summa Fashion naar fashion hotspot Microstad

Geweldige ligging  

Na een lange periode van voorbereiden is het eindelijk zover. De studenten van Summa Fashion maken voor het eerst kennis met de nieuwe locatie waar vrijheid, grote contrasten en ruwe randjes centraal staan.  

‘Het is nog een doolhof, maar het is wel een hele gave locatie’, vertelt een student. En: “Ik mag gewoon naar het koffiezetapparaat lopen en koffie, cappuccino of zelfs warme chocomel pakken.” Het is voor de meeste studenten nog overweldigend, maar ze zijn vooral heel blij met de verhuizing. 

Want niet alleen het gebouw is inspirerend, ook de ligging is een stuk beter. Microstad ligt namelijk naast station Eindhoven Centraal, precies hartje centrum.  

Warm welkom 

Naast een rondleiding door het pand en een stuk gebak had Microstad nog iets bijzonders in petto: de twee meter lange drag queen Miss Moraaa, ook wel the queen of the snacks. Gehuld in een imposante outfit, inclusief gewilde hoge hakken, maakte ze erg veel indruk onder onze studenten. Een outfit waar drie jaar werk in zit en bij elkaar bijna 16 kilogram weegt. Van de handschoentjes tot de met steentjes bewerkte patches, ze bedacht en maakte alles zelf. Haar verhaal zorgde voor een flinke inspiratieboost.  

Van oude telefooncentrale naar broedplaats voor creativiteit 

In het pand van Microstad was ooit de PTT-telefooncentrale gevestigd, maar het interieur heeft een geweldige transformatie ondergaan. Microstad is nu dé broedplaats voor creativiteit, talent en inspiratie. Een uitstekende plek om de nieuwe generatie fashion pioniers op te leiden. 

Microstad huisvest meerdere creatieve bedrijven en modeprofessionals waarmee studenten kunnen samenwerken. Het is een plek waar plezier en eigenheid centraal staat, waar veilig experimenteren en leren samen met en van het bedrijfsleven voorop staat. Hier wordt invulling gegeven aan eigenzinnig Eindhoven, een echte fashion hotspot waar studenten hun eigen stem in fashion kunnen vinden. 

Heb jij een passie voor mode? Ontdek de verschillende opleidingen van Summa Fashion en bezoek de opleidingslocatie Microstad tijdens de open dag op zondag 28 januari 2024.  

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag