We stellen aan je voor: de Summa Skills Heroes Class of 2024

Gepubliceerd op: 06 december 2023

Events

Heb je 21 en 22 maart 2024 al geblokt in je agenda? Dan is het namelijk weer zover: Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor het mbo. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang en de eerste mooie verhalen kwamen al voorbij. Hoeveel Heroes van Summa er dit jaar meedoen? We stellen ze graag aan je voor.

Maak kennis met de Summa Skills Heroes van 2024

De weg naar Skills the Finals 

Tijdens de Skills Heroes wedstrijden strijden deelnemers van verschillende mbo-opleidingen om in hun eigen vakgebied de beste van Nederland te worden. De beste, dat word je niet zomaar. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden in het hele land en tot slot de finale strijden de deelnemers voor de landelijke titel.  

Dit jaar doet een recordaantal van 36(!!) studenten mee en is Summa College goed vertegenwoordigd. Daar zijn we trots op. Onze studenten nemen tot begin februari deel aan de kwalificatiewedstrijden. Komen onze Heroes deze goed door? Dan strijden ze op donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2024 in de nationale finale, ook bekend als Skills The Finals, in de Brabanthallen in Den Bosch.  

Dit jaar is Skills The Finals extra bijzonder. Summa College heeft voor het eerst een actieve rol in de organisatie van dit grootschalige event. Geloof ons, dat wil je niet missen. 

Het draait om de reis, niet om de prijs  

Natuurlijk, meedoen aan Skills The Finals is leuk en een podiumplek bemachtigen is misschien nog leuker, maar bij Summa College draait het om de reis. Daarom nemen de deelnemende studenten in de aanloop naar de finale deel aan diverse workshops, een gezamenlijke lunch en overnachten ze vanaf de dag vóór de finale samen in de buurt van de Brabanthallen. Dit zijn mooie momenten waarbij de studenten elkaar, maar zeker ook zichzelf, beter leren kennen.  

Class of 2024 

Ben jij getalenteerd en wil je uitblinken in je vakgebied? Het maakt niet uit wat je niveau of leerjaar is, vrijwel* iedereen kan meedoen aan Skills Heroes. Ben je leergierig, nieuwsgierig én heb je het lef om de strijd aan te gaan in deze unieke vakwedstrijd? Dan sta jij volgend jaar onze wall of fame.   

* Doet jouw opleiding nog niet mee aan Skills Heroes? Dat is jammer! Want het is een supergaaf traject en een hele mooie ervaring waarin je als student veel over jezelf en het vakgebied leert. Maar niet getreurd, volgend jaar heb je een nieuwe kans om deel te nemen. Wil je alvast meer informatie ontvangen? Mail dan naar Anneke Boink-Meijer: as.boink-meijer@summacollege.nl

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag