Stagelopen

Stage lopen

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van een bol-opleiding. Je gaat voor een periode aan de slag bij een bedrijf of instelling die past bij jouw opleiding. We noemen dit ook wel beroepspraktijkvorming (bpv). Je leert vaardigheden die passen bij jouw toekomstige beroep. Het helpt je om een goede overstap te maken van onderwijs naar arbeidsmarkt. 

Je gaat in vaste periodes van je opleiding op stage. Soms weken achter elkaar, soms een paar dagen per week. Dat verschilt per opleiding. Je hebt een stagebegeleider op school en een praktijkopleider op werk. Zij helpen je om je stage goed te doorlopen. Om je diploma te halen, moet je de stage met een voldoende afsluiten. Naast werkzaamheden op je stage, maak je ook opdrachten uit een werkboek.

Bij een bbl-opleiding heb je al werk en ga je één dag in de week naar school.

 

Buitenlandstage

Elk jaar gaan honderden studenten van het Summa College naar het buitenland voor een stage. In Europa en ver daarbuiten. Vaak een ervaring om nooit meer te vergeten. We werken samen met verschillende bedrijven en instellingen van over de hele wereld. Er zijn dus genoeg mogelijkheden!

Sommige opleidingen organiseren ook excursies en werkweken in het buitenland. Bekijk deze pagina over stage lopen in het buitenland en informeer bij je Summa-school welke mogelijkheden er zijn.


Een ervaring om nooit meer te vergeten!
Annelies Ansems
Student Onderwijsassistent