Overige onderwijsbenodigdheden

Summa Vrije tijd

Overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik

 

Basisuitrusting school

De opleidingen van Summa Vrije tijd bestaan voor een groot gedeelte uit praktijklessen. De basisuitrusting (materialen) die je nodig hebt om deze lessen te volgen, worden door het Summa College ter beschikking gesteld. 

 

Vrijwillig aan te schaffen onderwijsbenodigdheden

Het is handig om ook zelf een deel van deze uitrusting in huis te hebben, zodat je ook thuis en op het stagebedrijf kunt oefenen aan je vakvaardigheden. In samenwerking met onze leverancier hebben we hiervoor een pakket samengesteld. Het Summa College bepaalt de specificaties (bijvoorbeeld zaalschoenen, of een trainingsjack in de kleur navy), maar je mag zelf kiezen waar je de onderwijsbenodigdheden koopt. Het is belangrijk dat de kleur van de kleding hetzelfde is. Deze kleding heb je alleen aan als je met de klas een gezamenlijke activiteit buiten Summa hebt. Je vindt in jouw leermiddelenlijst op mbowebshop.nl precies welk pakket je nodig hebt. In juni ontvang je hierover een e-mail.

Medewerker sport
Voorbeeld kleding

Leisure & hospitality
Voorbeeld kleding

Mocht je hier gebruik van willen maken dan kun je gebruikmaken van een pasdag. Voor aanvang van de opleiding nodigen we je hiervoor uit. Heb je bepaalde kleding en artikelen al in je bezit? Dan hoef je die natuurlijk niet nog een keer aan te schaffen.

 

Extra activiteiten en faciliteiten 

Naast de kosten voor de genoemde uitrusting en benodigdheden kunnen er extra activiteiten en faciliteiten worden aangeboden, bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en excursies. Deze activiteiten en faciliteiten hebben een meerwaarde, maar zijn vrijwillig en niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma.

 

Zorgen over de schoolkosten? 

Als je financieel niet in staat bent om de schoolkosten te betalen, dan kun je hulp krijgen vanuit het MBO Studentenfonds en/of de Stichting leergeld.