Opleiding Entree

Wil je je ziekmelden: Bel dan 040 2694090.

 

Toelating zonder diploma

Als je (nog) geen diploma hebt en verder wilt leren om een goede baan te vinden, kun je terecht bij de Entree-opleiding. Dat is een praktijkgerichte opleiding op niveau 1. Je leert er alles wat je nodig hebt als je gaat werken.

 

Opleiding van 1 jaar

De opleiding duurt 1 jaar. Daarna kun je aan de slag als assistent, onder begeleiding van een ervaren collega. Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.


Kleine klas, vaste mentor

Summa Plus biedt verschillende uitstroomrichtingen aan van de Entree-opleiding. De Entree-opleiding duurt 1 jaar. Je hebt een vaste mentor en werkt in een groep van maximaal 15 studenten. Je wordt intensief begeleid en krijgt veel praktijk. Er zijn twee leerwegen om de opleiding te kunnen volgen:

  • bol (leren en stage): je gaat naar school en loopt een deel van het jaar twee dagen stage. 
  • bbl (werken en leren): je hebt werk en gaat één dag in de week naar school. 

 

Je hebt veel mogelijkheden

Bij de bbl-opleiding kies je bij aanvang één van de uitstroomrichtingen. Bij de bol-opleiding ga je je tijdens de eerste 8 weken oriënteren. Daarna maak je een keuze voor één van de uitstroomrichtingen. Het is dus niet erg als je bij de start nog niet precies weet welke richting je op wilt.

 

 

Na je opleiding bij Entree

Na de Entree-opleiding krijg je een diploma op niveau 1. Daarmee kun je mogelijk doorstromen naar het beroepsonderwijs (niveau 2) of je kunt gaan werken.

 

Vooropleiding

Entree is voor jongeren en jongvolwassenen die (nog) geen diploma hebben, verder willen leren of straks een baan willen vinden. Om de Entree-opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 16 jaar zijn op 31 juli van het jaar waarin de opleiding start.

Meld je aan voor 1 april. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

 

 

Lees ook

de informatiegids

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze