Terugblik op 2023: een jaar van inzichten en leermomenten

Terugblik op 2023: een jaar van inzichten en leermomenten

Het is alweer december. Een maand van lijstjes en bezinning. Voor de één gaat dat lijstje over de Top 2000, voor de ander over een Excel-lijst met de cijfers van 2023 die nog voor de vakantie aangeleverd moeten worden. Het is in ieder geval een maand van terugblikken op successen en leermomenten. Ook Practoraat Relationeel Werken blikt terug op een jaar met mooie activiteiten. Zoals werkatelier ‘Student aan het stuur’, waarbij teams in gesprek gingen over de toekomt van ons onderwijs. Of de zelfontwikkelde gespreksstarters en bijbehorende sessies, om dialoog over inclusie te stimuleren in teams. Ook hebben verschillende teams stappen gezet in het bevorderen van persoonlijk onderwijs, waarbij je als team of individuele professional verder kijkt dan alleen studievoortgang.

Dat persoonlijk onderwijs belangrijk is voor studenten blijkt ook uit het onderzoek ‘Van Waarde’, een onderzoek naar de meest waardevolle en waardeloze opleidingsmomenten van Summa-studenten. Dit onderzoek is in 2023 uitgevoerd door Practoraat Relationeel Werken.

Ben je benieuwd naar wat studenten te zeggen hebben over ons onderwijs? Bekijk dan hier het resultatenverslag. Wil je zelf onderzoek doen naar meningen van studenten? Klik hier voor een beschrijving van een methodiek om inclusief studentenonderzoek te doen.

Meer weten over wat persoonlijk onderwijs kan betekenen voor jouw team of onderwijs? Neem dan contact op via e-mail.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag