Adviseur wonen (bbl)

Je overtuigt door je kennis van producten en interieurs

handig
klantvriendelijk
leidinggeven
samenwerken
zorgvuldig
Als adviseur wonen ben je werkzaam in de betere woninginrichting-bedrijven of specialistische woonwinkels. Je bent goed in de omgang met klanten en weet als geen ander hoe je de klant kan beïnvloeden door presentatie en promotie.
Play

Ook ben je een expert op het gebied van het assortiment, geef je inrichtingsadvies en advies over kleuren en wandafwerking. Je volgt hiervoor trends en ontwikkelingen in de branche en past deze kennis van diverse stijlen toe in alle onderdelen van je werkzaamheden. Je hebt een voorbeeldfunctie en begeleidt collega’s met jouw specialistische kennis.

Op school leer je over service, maatwerk, bestellingen, klachten en assortiment. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor hoe je een winkel kan inrichten en aankleden en hoe je artikelen aantrekkelijk presenteert om de verkoop te verbeteren.

Vragen

Na deze opleiding kun je gaan werken als verkoopspecialist van meubels, keukens, slaapkamers, badkamer, woningtextiel, woonaccessoires, parket en laminaat en verlichting. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan kun je instromen in het derde leerjaar van de opleiding Interieuradviseur en in twee jaar het diploma op bol niveau 4 behalen. Het is dan wel belangrijk dat je de vakken talen en rekenen op een hoger niveau hebt afgesloten. Natuurlijk bespreken we je mogelijkheden.

Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.

Er zijn gastlessen en excursies bij en door leveranciers en fabrikanten. Optioneel kun je deelnemen aan beursbezoeken en de Dutch Design Week. 

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Dit is een nieuwe opleiding. Er zijn daarom nog geen cijfers bekend van deze opleiding.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld Wonen, Verdieping Visual Merchandising of Interieurstyling. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Docent Ans van Mil

E-mail
Docent Ans van Mil

Instagram
DM naar @summa_interieurvakman

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleiding

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze