Interieuradviseur (bol)

Voor iedere ruimte de perfecte inrichting

adviseren
creatief
klantvriendelijk
leidinggeven
zelfstandig
Jij kunt van elke ruimte in een huis of kantoor iets moois maken. Daarvoor gebruik je verschillende materialen, zoals vloerbedekking, gordijnen, lampen, behang en verf. Je kunt ook goed met mensen omgaan en hen advies geven
Play
Play
Play
Jij kunt van elke ruimte in een huis of kantoor iets moois maken. Daarvoor gebruik je verschillende materialen, zoals vloerbedekking, gordijnen, lampen, behang en verf. Je kunt ook goed met mensen omgaan en hen advies geven

Verder kun je goed plannen en coördineren. Zeker als je op locatie werkt, is dat belangrijk. Je stuurt collega’s aan en helpt ze als dat nodig is.

Bij Summa Wonen & Design leer je tekeningen en maquettes (3D-ontwerpen) maken. Met de hand en op de computer. Daarmee kun je klanten een voorbeeld laten zien van jouw plannen. Met jouw ruimtelijk inzicht en je kennis over kleuren, lichtinval en materialen kun je mensen goed adviseren.

Vragen

Je kunt bijvoorbeeld aan het werk bij een ontwerpbureau voor interieurs, in een keukenzaak, een badkamerzaak, een meubelzaak of een interieurwinkel. Verder studeren kan ook, bijvoorbeeld met de hbo-opleiding Binnenhuisarchitectuur of de Design Academy.

 Je volgt lessen op school en loopt een aantal weken per jaar stage.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op  mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

 

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Docent Wies Plompen-van der Veen

E-mail
Docent Wies Plompen-van der Veen

Instagram
DM naar @summa_interieuradvies

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Een mooie combinatie van creativiteit en werken met mensen
Merlijn Romano
Interieuradviseur

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste