Autoschadehersteller (bbl)

Van klassiekers tot de nieuwste automodellen, jij maakt ze weer mooi!

geduldig
handig
instructies opvolgen
nauwkeurig
samenwerken
Boem is ho! Chauffeurs met deze remtechniek rijden schade. Als autoschadehersteller repareer jij dat voor ze. Dat is flink aanpakken: je gaat spatborden, motorkappen en deuren uitdeuken. Autoruiten herstellen of vervangen en bumpers monteren leer je ook tijdens deze opleiding.
Play

Veiligheid is erg belangrijk in dit vak én op school. Je hebt gereedschappen in handen die bij verkeerd gebruik juist schade kunnen aanrichten. Tijdens de opleiding leer je hiermee omgaan. Op de werkplek en tijdens de praktijklessen op school gebruik je ook persoonlijke veiligheidsmiddelen.

Je bent de hele dag met auto's bezig. Van klassiekers tot de nieuwste modellen, jij maakt ze weer mooi. Je volgt je lessen in een speciaal praktijkcentrum, een echte werkplaats. Je leert er werken met de modernste technische middelen. Zo ben je goed voorbereid op een baan in de autotechniek!

Vragen

Als autoschadehersteller ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een autoschadeherstelbedrijf of afdeling autoschade bij een autobedrijf. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding Eerste autoschadehersteller. Deze opleiding duurt dan 2 jaar.

Je werkt 4 dagen per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school. Een lesdag bestaat uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.

De opleidingen Autoschadehersteller en Autospuiter starten met een gezamenlijk jaar. Vanaf het tweede leerjaar richt je je meer op autoschadeherstel.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 301 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Als er een dikke auto de garage in wordt gereden, is dat natuurlijk extra vet
Ryan van Beek
Oud-student Autoschadehersteller

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste