E-commerce specialist (bbl)

De online wereld is jouw speelveld

aanpakken
adviseren
analyseren
commercieel
klantvriendelijk
ondernemend
plannen - organiseren
samenwerken
verantwoordelijk
zelfstandig

Wil je alles leren over online verkopen en online marketing? Heb je interesse om te werken aan een webshop, deze promoten en wil jij jouw digitale vaardigheden ontwikkelen? Dan is de opleiding E-commerce specialist iets voor jou!

Play
Play
Play

E-commerce, ofwel online verkoop, is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Met deze bbl-opleiding leer je de kneepjes van het vak voor je eigen e-commerce bedrijf of de projecten van je baas.  

De e-commerce specialist houdt zich bezig met social mediacampagnes, het analyseren van websitedata en de vindbaarheid van webshops. Ook webcare en het ontwerpen van toffe creatieve media-uitingen, zoals blogs, vlogs en infographics is dagelijkse kost.

Kortom, je ontwikkelt verschillende online marketinguitingen en je bent verantwoordelijk voor de online en offline verkoop van producten of diensten. Daarnaast kun jij een eigen merk opzetten of een bestaand merk groot maken en ben je dé professional op het gebied van de laatste online trends.

Het bedrijfsleven zit te wachten op jou! Winkeleigenaren hebben behoefte aan personeel met kennis van online marketing, online verkoop(beleid) en het creëren van online promotieactiviteiten. Personeel dat diverse media(kanalen) en technologische toepassingen kan inzetten om in te spelen op de wensen en behoeften van de klant/doelgroep.

Ben jij nieuwsgierig, creatief, klantgericht, commercieel ingesteld en ondernemend én vind jij de online wereld onwijs interessant? Dan is de opleiding E-commerce specialist echt iets voor jou! 


Vragen

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Met je diploma E-commerce specialist kun je uiteraard gaan werken bij een commercieel bedrijf of je eigen onderneming starten. Je kunt ook doorstuderen op het hbo in een associate degree of bachelor, bijvoorbeeld E-commerce manager, Commerciële Economie, Content creatie, Communicatie en nog veel meer. 

Deze opleiding E-commerce specialist is een bbl-opleiding, wat betekent dat je 4 dagen per week werkt en 1 dag per week naar school gaat.

Door middel van challenges word je uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Je werkt in projecten, waarvan de opdrachten deels uit de praktijk komen, en wordt opgeleid tot specialist door middel van vakken zoals online marketing, vormgeving, ondernemen, sociale media, digitale vaardigheden (data), logistiek/retail, commerciële vaardigheden. 

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemend gedrag, persoonlijk profileren, inspelen op innovatie en digitale vaardigheden. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Door de zwaarte van de opleiding (zelfstandig kunnen werken, plannen) en de uitdagingen bij het vinden van de juiste leer-werkplek zijn het voornamelijk studenten van 18 jaar of ouder die de opleiding succesvol afronden.
Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage
Docent Marketing & communicatie: Margret Lingers

Instagram

DM naar: @summa_cb_business

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze