Manager retail (bbl)

Ik neem graag de leiding en wil leren hoe een winkel perfect draait

commercieel
klantvriendelijk
leidinggeven
plannen - organiseren
zelfstandig
Neem je graag de leiding en ben je lekker zelfstandig? Ben je gek op mensen en krijg je van het verkopen van producten een kick? Dan is de opleiding Manager retail echt iets voor jou.
Play
Play
Play

Als manager ben je altijd met 10 dingen tegelijk bezig. Je geeft leiding aan een team, zorgt voor je medewerkers en praat met klanten. Een lastige klant? Als geen ander weet je die persoon tevreden te stellen. Je kunt snel schakelen en houdt de strategische doelen daarbij in het oog.

Cijfers hebben geen geheimen voor je en je weet precies hoe de onderneming ervoor staat. Een nieuw seizoen of nieuwe mode? Jij bent altijd goed op de hoogte van de laatste trends. Je houdt het overzicht, zorgt dat de winkel er perfect uitziet en je werknemers weten wat ze moeten doen.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet je van alles wat weten. Rekenen is een belangrijk vak, net als Nederlands en Engels. Je leert over hoe je communiceert, wat belangrijke wetten en regels zijn en de economie. Dát leer je bij de opleiding Manager retail.

Vragen

Je wordt opgeleid tot manager van een winkel van bijvoorbeeld een winkelketen. Je kunt bijvoorbeeld als manager aan de slag bij doe-het-zelfzaken, supermarkten, kledingwinkels, elektronicazaken, drogisterij/parfumerie, witgoed, speelgoedwinkels, of op het hoofdkantoor van winkelketens. Het is maar net waar jouw interesse ligt. Liever nog even verder studeren? Dat kan ook. Bijvoorbeeld de hbo-opleidingen facilitair management, commerciële economie, small business & retailmanagement of bedrijfskunde.

De opleiding is zeer praktijkgericht op retail. Je werkt ten minste 24 uur per week bij een geaccrediteerd leerbedrijf en volgt één dag per week lessen.

We bezoeken ook andere bedrijven om te zien hoe het er daar aan toegaat en er komen gastsprekers in de klas. Je leert het overzicht behouden en in elke situatie snel te schakelen.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Heb je een diploma Leidinggevend verkoper retail niveau 3 dan kun je de opleiding in twee jaar doen.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage
Docent Retail opleidingen: Frank Schönnagel

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage
Docent Retail opleidingen: Frank Schönnagel

Instagram

Retailopleidingen bol, DM naar: @summaretailbol
Retailopleidingen bbl, DM naar: @summaretailbbl
Student Mei Ubels, DM naar: @mei.ubels
Student Gwendoline Nottelman, DM naar: @gwendolinenottelman

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Retail past bij mij
Jessy van den Reek
Student Manager retail
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze