Eerste monteur mechatronica (bol)

Veilig monteren van machines en onderdelen

communicatief - sociaal
leidinggeven
logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht
Als eerste monteur mechatronica werk je vooral in de machine-industrie en apparatenbouw. Je werkt geconcentreerd en let op afwijkingen in het technische proces. Je kunt ook helpen bij het bouwen van ingewikkelde machines.
Play
Play

Tijdens je opleiding leer je om zelfstandig en zelfverzekerd te werken met techniek. Je krijgt theorie- maar vooral veel praktijkles in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus. Daar leer je over bijvoorbeeld besturingstechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Je bent straks samen met anderen aan het werk. Daarom zijn een collegiale houding en communicatieve en sociale vaardigheden erg belangrijk. Je let ook altijd op je eigen veiligheid en die van je collega's. De machines die jij aflevert, kunnen steeds veilig gebruikt worden.

 

Opleiding bij Defensie

Je kunt deze opleiding ook combineren met de opleiding VeVa - Aankomend onderofficier Veiligheid en Vakmanschap Mechatronica (bol). Je loopt dan stage bij Defensie en je hebt daar na de opleiding ook kans op een baan. Kijk voor meer informatie op de website van Defensie.

Vragen

Je kunt aan het werk in de machine-industrie en de apparatenbouw. Verder leren kan ook. Je volgt dan een niveau 4-opleiding, zoals Technicus mechatronicasystemen of Technicus elektrotechnische systemen.

Je volgt je lessen op school en loopt een aantal weken stage in het bedrijfsleven.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens:

WhatsApp
Mechatronica & Industriële Automatisering: teamleider Ruud van Melis

E-mail
Mechatronica & Industriële Automatisering: teamleider Ruud van Melis

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen van weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest van ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze