Informatie over aanmelden

  

Aanmelden mbo

Bij de meeste opleidingen heb je bij je aanmelding voor 1 mei 2022 recht op een plaats in de opleiding naar keuze, mits je voldoet aan de toelatingseisen. Ook daarna kun je je nog aanmelden voor een opleiding voor schooljaar 2022-2023 die nog niet vol zit. Dit kan tot in augustus.

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Voor die opleidingen kun je je het beste zo snel mogelijk aanmelden. De plaatsing gebeurt namelijk op volgorde van aanmelding. Er zijn ook opleidingen met een beperkt aantal plaatsen die mogen selecteren welke student kan starten. Dit zijn de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen voor schooljaar 2022-2023

Je wordt na de aanmelding uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek of -bijeenkomst om te kijken of de opleiding bij je past. Je leest hier meer over het kennismaken bij Summa.

Hoe werkt het aanmelden?

  • Klik op de roze knop 'Aanmelden mbo'.
  • Je gaat naar de website inschrijvenmbo.nl waar je kunt inloggen met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, vraag deze dan aan via www.digid.nl
  • Volg de stappen op inschrijvenmbo.nl en selecteer de opleiding waarvoor je wilt aanmelden. Je kunt eventueel deze instructie downloaden om je te helpen.
  • Als je 15 minuten niets doet op de website, word je voor de veiligheid automatisch uitgelogd. Bij opnieuw inloggen, kun je verder gaan waar je gebleven was.
  • Binnen een aantal dagen na je aanmelding ontvang je een e-mail met vervolgstappen, waarbij je nog enkele vragen moet beantwoorden. Zo kunnen wij inschatten of je extra ondersteuning nodig hebt tijdens je studie.
  • Als je op een VO-school zit, ben je al bezig met je Digitaal Doorstroom Dossier (DDD). Dit DDD moet je samen met je mentor invullen en zo snel mogelijk afronden. Wij krijgen het DDD via Intergrip toegestuurd.
  • Binnen 10 dagen na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek/-bijeenkomst en mogelijk ook een ondersteuningsgesprek. Wij zijn blij dat je voor Summa gekozen hebt!

 

Vragen?

Lukt het niet of heb je een vraag? Neem dan contact op met de administratie van de school waar je je wilt aanmelden.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.