Informatie over aanmelden

 

 

Aanmelden mbo

Voor het grootste deel van de opleidingen heb je bij je aanmelding voor 1 mei 2021 recht op een plaats in de opleiding naar keuze, mits je voldoet aan de toelatingseisen. Normaal is dit 1 april maar vanwege de coronasituatie heeft het ministerie van OCW deze datum voor komend schooljaar een maand opgeschoven.

Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen, voor die opleidingen kun je je het beste zo snel mogelijk aanmelden. De plaatsing gebeurt namelijk op volgorde van inschrijving. Er zijn ook opleidingen met een beperkt aantal plaatsen die selecteren welke student kan starten. Dit zijn de opleidingen met een beperkt aantal plaatsen voor schooljaar 2021-2022.

Je wordt na de inschrijving uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek om te kijken of de opleiding bij je past. Je leest hier meer over het kennismaken bij Summa.

 

Hoe werkt het aanmelden?

Via de roze knop 'Aanmelden mbo' rechts kun je je aanmelden en Deel A van je GRIP Doorstroomdossier volledig invullen. Het moment dat je deel A afrondt, is bepalend voor plaatsing of een plek op de wachtlijst. Binnen 4 weken moet ook deel B volledig ingevuld zijn. Dit kan jouw mentor of decaan voor je doen. Vraag dus op tijd of hij/zij dit voor je regelt. Ook als de opleiding al een wachtlijst heeft, loont het de moeite om je aan te melden. Er komen namelijk vaak weer plaatsen vrij.

 

Vragen?

Lukt het niet en heb je een vraag over inloggen in je digitaal doorstroomdossier (DDD)? Neem dan contact op met de helpdesk van Intergrip via 0318 860052.

Heb je een vraag over het aanmelden voor een bepaalde opleiding? Neem dan contact op met de betreffende administratie.

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.