Informatie over aanmelden

Aanmelden mbo


Voor opleidingen zonder een beperkt aantal plaatsen heb je bij je aanmelding voor 1 april 2020 recht op plaatsing in de opleiding van je keuze, als je voldoet aan de toelatingseisen. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek of -bijeenkomst om te kijken of de opleiding bij je past. Hier lees je er meer over.

Voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen geldt dat plaatsing gebeurt op basis van volgorde van binnenkomst. Vanaf 4 november 2019 kun je Deel A volledig invullen. Het moment dat je deel A afrondt, is bepalend voor plaatsing of een plek op de wachtlijst. Daarbij geldt één voorbehoud: binnen 4 weken moet het gehele Doorstroomdossier in ons bezit zijn. Zorg ervoor dat ook deel B wordt ingevuld door je decaan of mentor. Ook als de opleiding al een wachtlijst heeft, loont het de moeite om je aan te melden. Er komen namelijk vaak weer plaatsen vrij.

Bij de selectie-opleidingen wordt in de eerste plaats gekeken naar je geschiktheid voor de opleiding. Als deel A en deel B volledig zijn ingevuld, ben je aangemeld en word je uitgenodigd om je geschiktheid voor de opleiding te tonen. Pas daarna weet je of je geplaatst bent in de opleiding. Hier vind je alle opleidingen met een beperkt aantal plaatsen voor schooljaar 2020-2021.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het Infopunt.

 

Problemen met inloggen?

Voor eventuele problemen met inloggen in je digitaal doorstroomdossier (DDD) is de helpdesk van Intergrip bereikbaar op 0318 86 00 52.

Aanmelden voor cursussen

Wil je aanmelden voor een cursus van het Summa College, dus niet voor een mbo-opleiding, vul dan dit aanmeldformulier in.

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.