Keukenmonteur (bbl)
Jij plaatst de mooiste keukens!
Een nieuwe keuken moet perfect afgewerkt zijn. Dát is wat de klant ziet. Voor het zover is, heb je al veel werk verzet. Op school leer je de kneepjes van het vak.
Je leert nauwkeurige metingen verrichten en de ruimte beoordelen om ervoor te zorgen dat alles correct past. Je zet de kasten in elkaar en plaatst werkbladen. Soms moet je kasten ter plekke aanpassen om alles netjes te laten passen. Je werkt veilig met verschillende machines, gereedschappen en materialen.
Je bent klantvriendelijk en vindt het leuk om op verschillende locaties te werken. Je werkt in dit vak samen met elektriciens, loodgieters en binnenhuisarchitecten. Bij Summa leer je hoe alles goed samenkomt om zo je klant blij te maken.
Vragen
Als keukenmonteur kun je aan de slag bij keuken- en badkamerwinkels, bouw- en aannemersbedrijven of bij vastgoedbeheerbedrijven. Er zijn ook keukenmonteurs die in dienst zijn van de fabrikanten van keukens en keukenapparatuur. Als je eenmaal wat ervaring hebt, kun je ook als zelfstandig ondernemer aan de slag.
Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- diploma lbo, vbo of mavo of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
- ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.
Werk
Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.
Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.
Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:
WhatsApp
Docent Ron Rooijackers
E-mail
Docent Ron Rooijackers
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.