Interieurvakman (bbl)

Vakkundig vloerbedekking en raambekleding aanbrengen

handig
ondernemend
samenwerken
zelfstandig
zorgvuldig
Als interieurvakman (ook wel woningstoffeerder genoemd) richt je kantoren en woonhuizen in met raambekleding en vloerbedekking, zoals laminaat en tapijt.
Play
Play
Play

Als interieurvakman (ook wel woningstoffeerder genoemd) richt je kantoren en woonhuizen in met raambekleding en vloerbedekking, zoals laminaat en tapijt. Soms werk je in grote projecten, waarbij enkele duizenden vierkante meters worden bekleed met allerlei soorten vloerbedekking. Ook stoffeer je trappen, hang je gordijnen met toebehoren op en bevestig je zonwering. Meestal werk je samen met één collega op locatie.

Tijdens deze opleiding leer je alles over de samenstelling van tapijt, vloerbedekking, ondervloeren en raambekleding. Je leert het legklaar maken van ondervloeren en het toepassen van de verschillende soorten vloerbedekking op vloeren en trappen.

Je krijgt ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

De opleiding wordt ontwikkeld in overleg met en als onderdeel van een landelijke campagne van Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail.

Vragen

Als interieurvakman of woningstoffeerder richt je kantoren en woonhuizen in met vloerbedekking en raambekleding. Na deze opleiding kun je gaan werken als projectstoffeerder, woningstoffeerder of als vloerdecorateur.

Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 301 euro.

De opleiding is ontwikkeld in samenspraak met de Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail. Het leerbedrijf vergoedt de kosten.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf.

De opleiding is een maatwerktraject, ontwikkeld in samenspraak met de Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail. Je kunt de opleiding volgen in overleg met je werkgever, die ook de kosten draagt.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Docent Ans van Mil

E-mail
Docent Ans van Mil

Instagram
DM naar @summa_interieurvakman

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste