Leidinggevende travel & hospitality (1 jaar) (bbl)

Jij hebt de wereld binnen handbereik

communicatief - sociaal
klantvriendelijk
leidinggeven
representatief
vreemde talen spreken

Als je in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3 kun je in één jaar leidinggevende worden! 

Play
Play
In dit jaar leer je alles over management en leadership. Je leert hoe je leiding geeft, met medewerkers omgaat en teamspirit creëert. Ook leer je hoe je gesprekken voert en een afdelingsplanning met bijbehorende begroting maakt.

Vragen

Met je diploma in travel & hospitality op 4 kun je werken bij een reisagent, touroperator, als standplaatshost, reisbegeleider of persoonlijk reisadviseur in Nederland, Europa of elders op de wereld.  

Als leidinggevende kun je leiding gaan geven aan een team van enthousiaste collega’s. Je draagt dan zorg voor het team en zorgt dat alles voor iedereen op rolletjes verloopt.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kunt kiezen uit verschillende keuzedelen. Hiermee kun je jouw opleiding de vorm en inhoud geven die jij wilt. Bijvoorbeeld beroepsspecifieke keuzedelen als standplaats host(ess), luchthavenoperatie en organisatie, duurzaamheid of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over Keuzedelen.

Er zijn nog geen cijfers bekend van deze nieuwe opleiding.

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • relevant diploma op mbo-niveau 3.

Formeel duurt de opleiding drie jaar. Als je voldoet aan deze vooropleidingseisen, heb je al veel kennis van het vak. Je krijgt daarom vrijstelling voor het eerste en tweede leerjaar. Je start in het derde leerjaar van de opleiding en kunt deze in één jaar afronden.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

E-mail
Leisure & hospitality: docent Roos Hameleers
Travel & hospitality: docent Jessie Vos

Instagram
DM naar @summavrijetijd

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Volg ons op

INSTAGRAM

 

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste