Logistiek teamleider (bol)

Voor de teamplayer die van aanpakken houdt

leidinggeven
plannen - organiseren
samenwerken
zorgvuldig

Als teamleider ken je het logistieke proces en verdeel je het werk in het magazijn onder jouw medewerkers. Daarnaast ben je bezig met plannen en aansturen, zodat jouw magazijn perfect georganiseerd is.

Play
Play
Play
Logistiek brengt alles in beweging, daar weet jij alles van. Je stuurt je teamleden aan en springt waar nodig bij. Zo komt alles op het juiste moment op de juiste plek terecht.

Jij kent het logistieke proces van binnen en van buiten. Je verdeelt het werk onder je teamleden en steekt zelf ook de handen uit de mouwen in het magazijn. Je stuurt aan, plant, organiseert en administreert. Ook onderhoud je contacten met vervoerders en leveranciers. Je communiceert duidelijk, zodat iedereen in je team weet wat er moet gebeuren. Je brengt verslag uit aan het hoofd van het magazijn, de logistiek supervisor. 

Vragen

Als logistiek teamleider ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een magazijn, distributiecentrum, productiebedrijf of groothandel. Met je diploma kun je ook doorstromen naar een opleiding op mbo niveau 4, bijvoorbeeld Logistiek supervisor.

Bij de bol-opleiding volg je onderwijs op school en loop je stage bij een leerbedrijf. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. We bieden je daarnaast een aantal keuzedelen aan waardoor je extra kunt leren over onderwerpen die te maken hebben met jouw vak. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
 • diploma lbo, vbo of mavo of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
 • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Je leert:

 • logistiek 
 • kwaliteit, arbo en milieu (KAM)
 • ondernemend gedrag
 • projectlessen 
 • praktijklessen 
 • beroepshouding en communicatie

Daarnaast volg je ook lessen Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docent:

Whatsapp
Docent: Ronald Waldus

E-mail
Docent: Ronald Waldus

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

De organisatie in zo’n groot magazijn: dat vind ik interessant en leuk
Louis van de Mortel
Oud-student Logistiek teamleider

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste