Voor iedere klus een creatieve oplossing
Je kunt aan het werk bij een woonbedrijf, een onderhoudsbedrijf of bij een technische dienst. Verder leren kan ook. Je volgt dan de niveau 4 opleiding Uitvoerder of Middenkaderfunctionaris bouw. Je kunt je ook verder specialiseren.
In het eerste jaar ga je vooral naar school. Daar leer je alles wat je in de praktijk nodig hebt. In het tweede jaar loop je stage bij een bedrijf.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 1.239 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Allround medewerker onderhoud en verbouw (bol)
‘Kan niet’ bestaat niet voor jou. Jij bent namelijk superhandig en je bedenkt creatieve oplossingen voor iedere klus. Je bent aan het werk in huizen, scholen en andere gebouwen. Daar voer je onderhoud, reparaties en verbouwingen uit. Ook preventief onderhoud hoort bij jouw taken. Je lost storingen en problemen op en zorgt zo voor tevreden klanten.Bij Summa Bouw leer je alles wat je moet weten om zelfstandig te kunnen werken. Je bent namelijk vaak alleen op pad. Je leert samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. De wensen van je klant staan bij jou altijd voorop en je bent echt het visitekaartje van het bedrijf.
“Bij een klein bouwbedrijf kun je echt allround bezig zijn”
Lex van MierloStudent Allround medewerker onderhoud en verbouw
Lees meer
“Bij een klein bouwbedrijf kun je echt allround bezig zijn”
Door: Lex van Mierlo, Student Allround medewerker onderhoud en verbouw
“De eerste twee jaar van deze opleiding besteed je aan het leren van de zeven vakdisciplines: timmeren, stukadoren, installatietechniek, elektrotechniek, tegelzetten, metselen en schilderen. Ik loop nu stage bij een klein bouwbedrijf, waar ik de meeste van deze disciplines meteen kan gebruiken. We komen vaak bij mensen thuis om dingen op te knappen. Dat past ook wel bij mij: ik heb namelijk een achtergrond in de zorg en ik houd van de interactie met mensen.”
“In het derde jaar besteden we ook aandacht aan ondernemen. Dat is een mooi vooruitzicht voor de toekomst: een eigen bedrijf beginnen. Maar ik ben er al wel achter dat je beter eerst ervaring op kunt doen bij een baas. Ik kan mijn handigheid ook op andere vlakken gebruiken. Zo werk ik met een aantal medestudenten voor de ‘klusbus’. Dat is een initiatief van de school en de studenten waarbij we klusjes doen voor vrijwilligersorganisaties.”
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?