Van klassiekers tot de nieuwste automodellen, jij maakt ze weer mooi!

aanpakken auto's vernieuwen gevoel voor kleur handig zijn houdt van auto's lang staan mooi maken onderdelen monteren samenwerken techniek werken met je handen

Boem is ho! Chauffeurs met deze remtechniek rijden schade. Als autoschadehersteller repareer jij dat voor ze. Dat is flink aanpakken: je gaat spatborden, motorkappen en deuren uitdeuken. Autoruiten herstellen of vervangen en bumpers monteren leer je ook tijdens deze opleiding.

Veiligheid is erg belangrijk in dit vak én op school. Je hebt gereedschappen in handen die bij verkeerd gebruik juist schade kunnen aanrichten. Tijdens de opleiding leer je hiermee omgaan. Op de werkplek en tijdens de praktijklessen op school gebruik je ook persoonlijke veiligheidsmiddelen.

Je bent de hele dag met auto's bezig. Van klassiekers tot de nieuwste modellen, jij maakt ze weer mooi. Je volgt je lessen in een speciaal praktijkcentrum, een echte werkplaats. Je leert er werken met de modernste technische middelen. Zo ben je goed voorbereid op een baan in de autotechniek!

Terug naar school, maar nu als docent

Naar school gaan was niet zijn ding. Toch volgde Bas van der Sloot meerdere opleidingen. En nu is hij docent.

  • Blog

Nieuwe locaties voor Summa Automotive

De opleidingen van Summa Automotive verhuizen van de Frederiklaan naar diverse andere locaties.

  • Nieuws

Als autoschadehersteller ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een autoschadeherstelbedrijf of afdeling autoschade bij een autobedrijf. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding Eerste autoschadehersteller. Deze opleiding duurt dan 2 jaar.

"Als er een dikke auto de garage in wordt gereden, is dat natuurlijk extra vet"

Ryan van Beek

Student Autoschadehersteller

Lees meer

Hulp bij studiekeuze

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.

 

Algemene vraag?

040 269 40 00

 

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.