Jij zorgt ervoor dat machines en installaties perfect werken

afwisselend werk controleren elektrotechniek mensen aansturen nauwkeurig werken repareren techniek testen verantwoordelijk werk werken in een team werken met gereedschap zelfstandig werken
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen werk je bij bedrijven die elektrotechnische apparatuur en complete elektrotechnische systemen maken, bij grote bedrijven of een organisatie voor infrastructuur. Je kunt ook verder doorleren aan bijvoorbeeld de mbo-4 opleiding tot technicus.

Jouw studie: Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen (bbl)

Elektrotechnische industriële installaties en systemen kom je op veel plaatsen tegen. In fabrieken, in verkeerslichten, in ventilatie en verlichting in bijvoorbeeld tunnels, treinen en trams, in beweegbare bruggen en sluizen. Vaak gaat het om grote machines. 

Als eerste monteur zorg je dat de apparatuur perfect werkt. Je installeert elektrocomponenten, legt de juiste kabels aan, stelt installaties af en test ze, zodat je zeker weet dat ze veilig en duurzaam werken. Het is nauwkeurig werk waarbij veiligheid voorop staat.

Op school en je werk leer je wat nodig is om een vakman of vrouw te worden. Daarbij hoort ook dat je leert om te plannen, om in een team te werken en met de verwachtingen leert omgaan die klanten, collega’s en je werkgever van je hebben. Ook leer je om monteurs te begeleiden en hun werk te controleren. Want ook dat is de verantwoordelijkheid van de eerste monteur!

Je krijgt les in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus.

Brainport Industries Campus


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.