Eerste monteur werktuigkundige installaties woning (bbl)

Een warm, gezond, fris en veilig huis: jij helpt!

leidinggeven
logisch nadenken
technisch inzicht
zelfstandig
zorgvuldig
Als zelfstandig monteur werk je in nieuwe en bestaande huizen en kleine bedrijfspanden. Je legt verschillende installaties aan, bijvoorbeeld voor gas, water, riolering, ventilatie en cv.
Play
Play
Play
Als zelfstandig monteur werk je in nieuwe en bestaande huizen en kleine bedrijfspanden. Je legt verschillende installaties aan, bijvoorbeeld voor gas, water, riolering, ventilatie en cv. 

Als zelfstandig monteur werk je in nieuwe en bestaande huizen en kleine bedrijfspanden. Je legt verschillende installaties aan, bijvoorbeeld voor gas, water, riolering, ventilatie en cv. 

Werktekeningen en symbolen kennen geen geheimen voor je. Je leest precies af wat er moet gebeuren en weet welke verbindingen wel of niet kunnen. Ook maak je installaties klaar voor gebruik met besturingsprogramma's.

Je hebt veel kennis van installaties en kent de voorschriften. Daarmee help je klanten en andere monteurs. Je begeleidt de monteurs en beantwoordt vragen van de klant. Bij problemen tijdens de aanleg vind je vaak zelf een oplossing. Kortom: jij zorgt ervoor dat mensen prettig en veilig kunnen wonen in hun huis. 

Je krijgt les in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus.

Brainport Industries Campus

Vragen

Als eerste monteur werktuigkundige installaties woning werk je vaak bij een installatiebedrijf. Na je diploma kun je de mbo-opleiding Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties volgen of de schakelcursus Werkvoorbereider installatietechniek.

Je werkt 4 dagen per week en je gaat 1 dag per week naar school. Als je ouder bent dan 21 jaar kun je ook op zaterdag de lessen volgen. Je kunt dan bijvoorbeeld 5 dagen per week werken.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 654 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg. (pdf)

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Installatietechniek: docent  Pieter Siroen 

E-mail
Installatietechniek: docent Pieter Siroen

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen van weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest van ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze