Je bent een veelzijdig elektrotechnicus die zijn vak verstaat en collega’s goed begeleidt

afwisselend werk controleren elektrotechniek installaties aanleggen mensen begeleiden nauwkeurig werken repareren techniek testen verantwoordelijk werk werken in een team zelfstandig werken
Om deze video te kunnen bekijken moet je marketingcookies accepteren. Pas je cookievoorkeuren aan

Als eerste monteur elektrotechnische systemen werk je bij een elektrotechnisch installatiebedrijf,  een bedrijf voor infrastructuur of alarm- en brandinstallaties, een bedrijf voor domotica, een ICT/netwerk-bedrijf of telecomorganisatie. Je kunt ook verder doorleren aan bijvoorbeeld de mbo-4 opleiding tot technicus.

Jouw studie: Eerste monteur elektrotechnische systemen (bbl)

Het is een veelzijdig vak, dat van eerste monteur elektrotechnische systemen. Het is technisch werk, maar je moet ook creatief zijn. Je installeert elektronische installaties of onderdelen daarvan voor machines, gebouwbeheersystemen, datanetwerken of telecominstallaties. 

Je legt de juiste kabels aan, stelt installaties af en test ze, zodat je zeker weet dat ze veilig en duurzaam werken. Op locatie voer je onderhoud uit en repareer je eventuele fouten. Assemblagewerkzaamheden verricht je in een werkplaats binnen het bedrijf.

Op school en op je werk leer je wat nodig is om een vakman of vakvrouw te worden. Daarbij hoort ook dat je leert om te plannen, om in een team te werken en met de verwachtingen leert omgaan die klanten, collega’s en je werkgever van je hebben. Ook leer je om monteurs te begeleiden en hun werk te controleren. Want ook dat is de verantwoordelijkheid van de eerste monteur!

Je krijgt les in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus.

Brainport Industries Campus


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.