Een storing of defect? Jij krijgt er energie van en lost het op!

afwisselend werk controleren elektrotechniek flexibel werken meerdere opdrachtgevers nauwkeurig werken reizen repareren techniek testen verantwoordelijk werk zelfstandig werken

Als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een elektrotechnisch installatiebedrijf, industriebedrijf, bedrijf voor infrastructuur, bedrijf voor alarm- en brandmeldinstallaties, een ICT/netwerk-bedrijf, een telecombedrijf of een bedrijf voor domotica-installaties. Je kunt ook verder doorleren aan bijvoorbeeld de mbo-4 opleiding tot technicus.

Jouw studie: Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie (bbl)

Je verhelpt storingen aan elektrotechnische apparatuur en installaties. Voorbeelden hiervan zijn (productie)machines en kantoormachines. Je onderzoekt wat het probleem is en repareert en vervangt onderdelen. Je controleert je werk, test het systeem en stelt de installatie opnieuw in bedrijf. Je werkt snel en vooral ook veilig. Omdat storingen overal kunnen optreden, kom je op veel verschillende plekken en moet je soms ook ’s avonds of in het weekend aan de bak.

Op school leer je het vak in theorie- en praktijklessen. Je leert hoe je zelfstandig een klus organiseert en uitvoert. Ook leer je hoe installaties in elkaar steken en hoe je handig en met gereedschap, meetinstrumenten en materialen omgaat. Daarnaast besteden we veel aandacht aan veiligheid, samenwerken, overleggen en plannen.

Je krijgt les in de moderne omgeving van Brainport Industries Campus.

Brainport Industries Campus


Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.