Leidinggevende met een vlotte kwast
Je kunt aan het werk bij een schildersbedrijf, een bouwbedrijf of een aannemer. Verder leren kan ook. Je volgt dan de niveau 4-opleiding Vakman-ondernemer of Uitvoerder bouw/infra.
Je werkt 4 dagen per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school.
Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 624 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Grote kans op werk
Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo basisberoepsopleiding niveau 2.
Met een gerichte vooropleiding op niveau 2 maak je meer kans deze opleiding succesvol af te ronden.
Werk
Je komt in dienst van Schilder^sCOOL en gaat aan het werk bij een leerbedrijf dat hierbij is aangesloten.Jouw studie: Gezel schilder (bbl)
Als gezel schilder zorg je dat huizen en andere gebouwen goed onderhouden worden en er mooi uitzien. Jij bent de vakman die kozijnen, deuren, muren en plafonds schildert. En je kunt behangen en glas zetten. Daarbij houd je de voortgang in de gaten en je begeleidt nieuwe collega’s en leerlingen. Dankzij jou zit alles strak in de lak en kan het gebouw weer jaren vooruit.Bij Summa Bouw leer je iedere ondergrond perfect te schilderen. Hout, metaal, kunststof of steen: jij weet straks precies wat je moet doen voor het beste resultaat. Je leert ook samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. De wensen van je klant staan bij jou altijd voorop.
OnderhoudNL Opleidingen
OnderhoudNL Opleidingen is hét opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en onderhoud, met 21 opleidingslocaties in Nederland. Deze opleiding is er daar één van.
"Je ziet vele nieuwe huizen, gebouwen en mensen. Dat vind ik leuk."
Jur BroedersStudent Gezel schilder
Lees meer
"Je ziet vele nieuwe huizen, gebouwen en mensen. Dat vind ik leuk."
Door: Jur Broeders, Student Gezel schilder
Ik heb hiervoor niveau 2 Schilder gedaan. Nu doe ik Gezel schilder. Wat het verschil is? Bij gezel schilder krijg je stukje leiding geven, stukje calculeren. Je gaat niet zozeer dieper in op het vak, maar je krijgt extra kennis. Zodat je jouw eigen offertes kunt maken, zelf dingen op kunt meten, beter kunt inschatten hoeveel verf en materiaal je nodig hebt en hoe lang een project gaat duren.
Voorheen heb ik in de metaal gezeten. Dat was ook leuk, maar ik vond dat binnen werken maar niks. Ik wilde naar buiten. Schilder leek me leuk. Ik heb nu ook veel afwisseling. Ik werk sinds 1,5 jaar bij een klein bedrijfje in een klein dorp. We werken vooral voor particulieren, mensen thuis dus. Het zijn relatief kleine projecten waardoor je vaak op een ander adres bent, in een andere omgeving, bij andere mensen en klanten wie je op een andere manier moet benaderen. Dat vind ik leuk. Elk karwei is weer een nieuwe start. Je ziet vele nieuwe huizen, gebouwen en mensen.
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?