Schilder (bbl)

Strak in de lak

communicatief - sociaal
creatief
handig
nauwkeurig
zorgvuldig
Als schilder zorg je dat huizen en andere gebouwen goed onderhouden worden en er mooi uitzien. Jij bent de vakman die kozijnen, deuren, muren en plafonds schildert.
Play
Play
Play
Als schilder zorg je dat huizen en andere gebouwen goed onderhouden worden en er mooi uitzien. Jij bent de vakman die kozijnen, deuren, muren en plafonds schildert. En je kunt behangen en glas zetten. Dankzij jou zit alles strak in de lak en kan het gebouw weer jaren vooruit.

Bij Summa Bouw leer je iedere ondergrond perfect te schilderen. Hout, metaal, kunststof of steen: jij weet straks precies wat je moet doen voor het beste resultaat. Je leert ook samenwerken, overleggen, plannen en organiseren. De wensen van je klant staan bij jou altijd voorop.

OnderhoudNL Opleidingen

OnderhoudNL Opleidingen is hét opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en onderhoud, met 21 opleidingslocaties in Nederland. Deze opleiding is er daar één van.

Vragen

Je kunt aan het werk bij een schildersbedrijf, een bouwbedrijf of een aannemer. Verder leren kan ook. Je volgt dan een niveau 3-opleiding, zoals Gezel schilder.

Je werkt 4 dagen per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 301 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Voorlichter Petri Rademakers
Voorlichter Eveline Hommen

E-mail
Voorlichter Petri Rademakers
Voorlichter Eveline Hommen

Instagram
DM naar @summabouw

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze