Werken met alle technieken en alle soorten haar
Als haarstylist ga je in een kapsalon werken. Dit kan ook een gespecialiseerd bedrijf zijn. Een dameskapper, herenkapper of trendy kapper bijvoorbeeld, afhankelijk van je uitstroomrichting. Je kunt ook verder leren met de niveau 4-opleiding Salonmanager.
In het eerste deel van de opleiding ga je 4 dagen per week naar school en loop je 1 dag per week stage. In het tweede deel van de opleiding kies je je specialisatie: Haarstylist dame of Haarstylist heer. Je gaat dan 3 dagen per week naar school en loopt 2 dagen per week stage.
Gepersonaliseerd leren
We gaan altijd met je in gesprek om te bepalen hoe jouw leertraject eruit gaat zien. Je kunt daardoor de opleiding in twee tot drie jaar afronden.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 1.239 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld Engels, Klantcontact en Verkoop, Visagie of Nagelstyling. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Haarstylist (bol)
In een kapsalon ben jij op je plek. Elke klant die de deur van de salon opent, zie je als een nieuwe uitdaging. Je voert een haar- en hoofdhuiddiagnose uit en adviseert de klant over een nieuw kapsel. Daarvoor kijk je naar gezichtsvormen, karakter en kleuren. Ook kijk je naar trends en nieuwe technieken. Daarnaast adviseer je over haarverzorging en producten. Samen met je collega’s zorg je voor een gezellige sfeer. Je voelt haarfijn aan of je klant een praatje met je wil maken.
Op school leer je de fijne kneepjes van het kappersvak: knippen, snijden, föhnen, stylen, permanenten, watergolven en verven. Je leert dat een andere haarkleur een enorm verschil kan maken, maar ook dat sommige mensen allergisch zijn voor haarverf en kleurspoelingen. Daar let je op bij je advies. Ook leer je goed samen te werken en je collega’s aan te sturen.
De opleiding Haarstylist is nieuw en vervangt de opleiding Allround kapper, crebo 25399.
Waar leren en werken samenkomen
"Als ze bij mij uit de stoel komen, moeten ze rechtstreeks naar een feest kunnen"
Naomi van Doren Lees meer
"Als ze bij mij uit de stoel komen, moeten ze rechtstreeks naar een feest kunnen"
Door: Naomi van Doren,
“Ik studeer voor kapper omdat ik graag met mensen werk, ze een goed gevoel wil geven en ze mooi wil maken. Als ze bij mij uit de stoel komen, moeten ze rechtstreeks naar een feest kunnen. De opleiding en technieken worden steeds moeilijker en uitgebreider. Bij een nieuwe opdracht denk ik vaak: hoe krijg ik dat ooit af? Maar met goede begeleiding en planning lukt het altijd.”
Check ook deze opleidingen
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?