Schoonheidsspecialist / allround schoonheidsspecialist (bol)

Jij laat mensen er aantrekkelijk en verzorgd uitzien

adviseren
ondernemend
zelfstandig
Je geniet ervan om anderen in de watten te leggen. Klanten komen bij je om te ontspannen, om er aantrekkelijk en verzorgd uit te zien of voor cosmetische behandelingen.
Play
Play
Play

Je geniet ervan om anderen in de watten te leggen. Klanten komen bij je om te ontspannen, om er aantrekkelijk en verzorgd uit te zien of voor cosmetische behandelingen.

Om dat goed te kunnen doen, herken je huidtypes en huidproblemen en weet je welke producten je het best kunt gebruiken. Je behandelt zowel het gezicht als het lichaam. Ook adviseer je klanten over een goede huidverzorging en het gebruik van make-up.

Op school werk je met huidverzorgingsproducten. Je leert om benen, oksels en armen te harsen, een ontspannende lichaamsmassage uit te voeren en verschillende apparaten op het lichaam te gebruiken. Naast de zorg voor het lichaam richt jij je ook op het geven van  gezichtsbehandelingen en wordt er aandacht gegeven aan cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging.

Als schoonheidsspecialist ben je niet alleen goed in je vak, je gaat ook goed met mensen om. Klantvriendelijk zijn, aandacht geven, rust uitstralen: ook dat leer je tijdens de opleiding. Omdat je na je opleiding een eigen zaak kunt beginnen, krijg je het vak ondernemen met als aandachtspunten marketing, bedrijfsbeleid en financiële administratie.

Je start in een basisjaar. Na het eerste jaar bekijk je samen met de docenten wat het beste bij jou past, niveau 3 of niveau 4. 

Vragen

Als schoonheidsspecialist ga je aan de slag in bijvoorbeeld een schoonheidssalon, beautyfarm, wellnesscentrum of drogisterij.  

Je werkt in blokken van tien weken aan theorie en praktijk. In die periode voer je diverse opdrachten uit, waarbij je voor elkaar model bent. Vaak breng je ook eigen modellen mee. In het tweede leerjaar ga je een dag in de week aan de slag met praktijkleren in onze salon: het Wellness Center.

Je start in een basisjaar. Na het eerste jaar bekijk je samen met de docenten wat het beste bij jou past, niveau 3 of niveau 4. De opleiding duurt dan 2 of 3 jaar. 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Christel van de Donk

E-mail
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Christel van de Donk

Telefoon
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden, bel 06 31 66 78 42.

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Ik wil zo lang mogelijk blijven leren
Ashley van Doorn
Oud-student Schoonheidsspecialist
Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze