Schoonheidsspecialist / allround schoonheidsspecialist (bol)

Jij laat mensen er aantrekkelijk en verzorgd uitzien

adviseren
ondernemend
zelfstandig

Schoonheidsspecialiste opleiding

Je geniet ervan om anderen in de watten te leggen. Klanten komen bij je om te ontspannen, om er aantrekkelijk en verzorgd uit te zien of voor cosmetische behandelingen.

Play
Play
Play

Om dat goed te kunnen doen, herken je huidtypes en huidproblemen en weet je welke producten je het best kunt gebruiken. Je behandelt zowel het gezicht als het lichaam. Ook adviseer je klanten over een goede huidverzorging en het gebruik van make-up.

Op school werk je met huidverzorgingsproducten. Je leert om benen, oksels en armen te harsen, een ontspannende lichaamsmassage uit te voeren en verschillende apparaten op het lichaam te gebruiken. Naast de zorg voor het lichaam richt jij je ook op het geven van  gezichtsbehandelingen en wordt er aandacht gegeven aan cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging.

Als schoonheidsspecialist ben je niet alleen goed in je vak, je gaat ook goed met mensen om. Klantvriendelijk zijn, aandacht geven, rust uitstralen: ook dat leer je tijdens de opleiding. Omdat je na je opleiding een eigen zaak kunt beginnen, krijg je het vak ondernemen met als aandachtspunten marketing, bedrijfsbeleid en financiële administratie.

Je start in een basisjaar. Na het eerste jaar bekijk je samen met de docenten wat het beste bij jou past, niveau 3 of niveau 4. 

Vragen

Als schoonheidsspecialist ga je aan de slag in bijvoorbeeld een schoonheidssalon, beautyfarm, wellnesscentrum of drogisterij.  

Je werkt het gehele schooljaar in de theorie en praktijk aan de vaardigheden die nodig zijn om (allround) schoonheidsspecialist te worden. Gedurende de opleiding loop je stage in een bedrijf gerelateerd aan schoonheidsverzorging.

Je start in een basisjaar. Na het eerste jaar bekijk je samen met de docenten wat het beste bij jou past, niveau 3 of niveau 4. De opleiding duurt dan 2 of 3 jaar. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Judy-Ann Dingemans

E-mail
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Judy-Ann Dingemans

Telefoon
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden, bel 06 31 66 78 42

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Ik wil zo lang mogelijk blijven leren
Ashley van Doorn
Oud-student Schoonheidsspecialist

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste