Jij laat mensen er aantrekkelijk en verzorgd uitzien
Als schoonheidsspecialist ga je aan de slag in bijvoorbeeld een schoonheidssalon, beautyfarm, wellnesscentrum of drogisterij.
Je werkt in blokken van tien weken aan theorie en praktijk. In die periode voer je diverse opdrachten uit, waarbij je voor elkaar model bent. Vaak breng je ook eigen modellen mee. In het tweede leerjaar ga je een dag in de week aan de slag met praktijkleren in onze salon: het Wellness Center.
Je start in een basisjaar. Na het eerste jaar bekijk je samen met de docenten wat het beste bij jou past, niveau 3 of niveau 4. De opleiding duurt dan 2 of 3 jaar.
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 1.239 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2.
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Jouw studie: Schoonheidsspecialist / allround schoonheidsspecialist (bol)
Je geniet ervan om anderen in de watten te leggen. Klanten komen bij je om te ontspannen, om er aantrekkelijk en verzorgd uit te zien of voor cosmetische behandelingen.
Om dat goed te kunnen doen, herken je huidtypes en huidproblemen en weet je welke producten je het best kunt gebruiken. Je behandelt zowel het gezicht als het lichaam. Ook adviseer je klanten over een goede huidverzorging en het gebruik van make-up.
Op school werk je met huidverzorgingsproducten. Je leert om benen, oksels en armen te harsen, een ontspannende lichaamsmassage uit te voeren en verschillende apparaten op het lichaam te gebruiken. Naast de zorg voor het lichaam richt jij je ook op het geven van gezichtsbehandelingen en wordt er aandacht gegeven aan cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging.
Als schoonheidsspecialist ben je niet alleen goed in je vak, je gaat ook goed met mensen om. Klantvriendelijk zijn, aandacht geven, rust uitstralen: ook dat leer je tijdens de opleiding. Omdat je na je opleiding een eigen zaak kunt beginnen, krijg je het vak ondernemen met als aandachtspunten marketing, bedrijfsbeleid en financiële administratie.
Vragen over de opleiding?
Neem dan contact op met docent Yvonne Van der Sanden via e-mail of 06 31 66 78 42.
Waar leren en werken samenkomen
“Ik wil zo lang mogelijk blijven leren”
Ashley van DoornStudent Schoonheidsspecialist
Lees meer
“Ik wil zo lang mogelijk blijven leren”
Door: Ashley van Doorn, Student Schoonheidsspecialist
“Het verraste me dat het werk heel uiteenlopend is. Elke dag is weer anders, je leert zo veel verschillende dingen. Ook de kleinere werkjes, zoals heel precies epileren of mee-eters verwijderen zonder wondjes. Ik had niet gedacht dat te leren. Heel leuk en afwisselend.
Tijdens de opleiding heb ik geleerd dat masseren mij het meest ligt. Je merkt dat de klant ontspannen raakt en dan weet je dat je het goed doet.
Schoonheidsspecialist is een heel beweeglijk beroep, lichamelijk zwaar ook. Je moet dit niet gaan doen als je zwakke polsen hebt, niet lang kunt staan of snel last van je rug hebt.
Hierna ga ik de niveau 4 opleiding volgen om nog meer allround te worden en vervolgens wil ik studeren voor pedicure. Dan wil ik lekker werken en cursussen blijven volgen. Ik wil zo lang mogelijk blijven leren!”Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wanneer is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?