Allround Schoonheidsspecialist (zij-instroom) (bol)

Met deskundigheid en aandacht je cliënten verzorgen

adviseren
ondernemend
zelfstandig
Je herkent huidtypes en huidproblemen en weet welke producten je het best kunt gebruiken. Maar je geeft ook wellnessbehandelingen en bent gespecialiseerd in acne, shiatsumassage en huidverbeterende massages.
Play
Play
Play

Klanten genieten van jouw deskundigheid en aandacht en staan dankzij jouw vakkennis tevreden op uit je stoel. Daar doe je het voor! Je bent een kei in je vak. Je geeft verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen. Je herkent huidtypes en huidproblemen en weet welke producten je het best kunt gebruiken. Maar je geeft ook wellnessbehandelingen en bent gespecialiseerd in acne, shiatsumassage en huidverbeterende massages.

Op school ontwikkel je je tot allround schoonheidsspecialist. Naast gezichts- en lichaamsbehandelingen krijg je les in hand-, nagel- en voetbehandelingen. Het omgaan met mensen is een belangrijk onderdeel van je vak. Je leert om klantvriendelijk te zijn, om je klant aandacht te geven. Zodat hij of zij zich bijzonder voelt en heerlijk kan ontspannen. En omdat je na je opleiding een eigen zaak kunt beginnen, krijg je vakken als marketing, bedrijfsbeleid en financiële administratie.

De volledige opleiding tot allround schoonheidsspecialist duurt formeel 3 jaar. Wij bieden in bol-variant het laatste leerjaar aan voor studenten die al de benodigde vakkennis hebben.

Excellence traject

Het beste uit jezelf halen en jezelf beter in de markt zetten? Dan is er het Excellence traject. Dit loopt naast de reguliere opleiding en vraagt extra tijd en inzet. Door middel van workshops, lezingen en coaching werk je aan persoonlijke groei en professionaliteit. Als je het traject goed doorloopt, ontvang je een certificaat.

Rode draad binnen het Excellence traject is het ontwerpen en uitvoeren van een arrangement voor House of Bloom van Summa Beauty & Lifestyle. Als Excellence student train en begeleid je medestudenten van de opleiding voor de uitvoering van het arrangement.

Vragen over de opleiding?
Neem dan contact op met docent Yvonne Van der Sanden via e-mail of 06 31 66 78 42.

Vragen

Als allround schoonheidsspecialist ga je aan de slag in bijvoorbeeld een schoonheidssalon, beautyfarm, wellnesscentrum of drogisterij. Ook kun je een eigen zaak beginnen. Of je op het hbo verder specialiseren in bijvoorbeeld huidtherapie, podotherapie, fysiotherapie of voeding en diëtiek. 

Je werkt in blokken van tien weken aan theorie en praktijk. In die periode voer je diverse opdrachten uit, waarbij je voor elkaar model bent. Vaak breng je ook eigen modellen mee. In het tweede leerjaar ga je een dag in de week aan de slag met leren in de praktijk in onze salon: het Wellness Center.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • diploma schoonheidsverzorging op mbo-niveau 3.

Als je voldoet aan deze vooropleidingseisen, heb je al veel kennis van het vak. Je krijgt daarom vrijstelling voor het eerste en tweede leerjaar. Je start in het derde leerjaar van de opleiding en kunt deze in één jaar afronden.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Om je aan te melden voor het Excellence traject schrijf je een motivatiebrief en geef je  referenties op van bijvoorbeeld je stagebedrijf, een vakdocent of de loopbaanbegeleider. Als je wordt uitgenodigd, volgt er een assessment, waarin je jouw motivatie en jezelf presenteert. Een commissie bestaande uit een praktijkvertegenwoordiger, een coach en een intern begeleider bepaalt vervolgens of je wordt toegelaten. Interesse? Neem dan contact op met je loopbaanbegeleider.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Wendy Moese

E-mail
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden
Schoonheidsverzorging: teamleider Wendy Moese

Telefoon
Schoonheidsverzorging: docent Yvonne van der Sanden, bel 06 31 66 78 42

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

De afwisseling maakt het leuk. Ook de sfeer op school en de docenten motiveren me.
Marly Moerkens
oud-student Allround schoonheidsspecialist

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste