BOS: anderen in beweging krijgen binnen buurt, onderwijs en sport

activiteiten organiseren afwisselend werk begeleiden bewegen buurtsportcoach clinics geven gezondheid leidinggeven menselijk lichaam mensen helpen netwerken samenwerken sport wijkactiviteiten

Je kunt aan de slag in een buurt bijvoorbeeld als sportcoach, met wijkactiviteiten gericht op integratie en sport of in samenwerking met welzijn en jongerenwerkers. Binnen onderwijs geef je bijvoorbeeld gymlessen op basisschool of speciaal onderwijs, verzorg je pauzeactiviteiten of geef je lessen bij het voorgezet onderwijs anderstaligen. Binnen sport zijn er mogelijkheden als leider of bijvoorbeeld het geven van clinics bij verenigingen. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals fysiotherapie, ergotherapie of de pabo.

Jouw studie: Sport- en bewegingscoördinator (bol)

Als coördinator buurt, onderwijs en sport ben je bezig met sportstimulering binnen die drie onderdelen. Je bent gek op sport en stilzitten achter een bureau is niets voor jou. Jouw enthousiasme wil je graag overbrengen op anderen. Dat leer je in deze opleiding.

Je leert de basisvaardigheden van allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je met mensen werkt, want in je baan ga je met allerlei mensen om. Van jong tot oud, van atletisch tot fysiek beperkt. Je leert ook om activiteiten te organiseren, te begeleiden en leiding te geven.

Deze richting past bij je als je een enthousiaste aanpakker bent die ook kan netwerken en van afwisseling houdt. Je vind het bijvoorbeeld leuk om mensen in een buurt in beweging te krijgen als buurstsportcoach of op een basisschool of naschoolse opvang sportlessen te verzorgen.

Kies bij het aanmelden voor ‘Sport- en bewegingscoördinator’.

Deze opleiding kent een algemeen basisjaar. Na leerjaar 1 stroom je door naar een van de vier profielen. Het profiel dat jij kiest, wordt jouw specialisatie. 

“Ik vind sport en met kinderen werken superleuk”

Lara van den Heuvel

Student Sport- en bewegingscoördinator, uitstroomrichting buurt, onderwijs en sport

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.