Bewegingsagogie: aandacht voor de mens achter de sporter

activiteiten organiseren afwisselend werk begeleiden behulpzaam bewegen gezondheid integer leidinggeven menselijk lichaam mensen helpen samenwerken sociaal sport

Als bewegingsagoog kun je aan de slag binnen de ouderen- of gehandicaptenzorg, jeugdhulpverlening, justitie of revalidatiecentra. Je werken met – en je wellicht specialiseren in – verschillende doelgroepen, zoals mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met psychische problemen of gedragsproblemen, vluchtelingen, kinderen of verslaafden. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals fysiotherapie, ergotherapie of de pabo.

Jouw studie: Sport- en bewegingscoördinator (bol)

Als coördinator sport- en bewegingsagogie help je mensen om fitter en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Stilzitten achter een bureau is niets voor jou en jouw enthousiasme wil je graag overbrengen op anderen. Dat leer je als sport- en bewegingscoördinator.

Je leert de basisvaardigheden van allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je met mensen werkt, want in je baan ga je met allerlei mensen om. Van jong tot oud, van atletisch tot fysiek beperkt. Je leert ook om activiteiten te organiseren, te begeleiden en leiding te geven.

Als coördinator sport- en bewegingsagogie help je bijvoorbeeld mensen met een bewegingsbeperking om zo goed mogelijk te bewegen. Hierbij is het belangrijk dat je je kunt inleven in de doelgroep waar je op dat moment mee werkt. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat een blinde vrouw kan gaan hardlopen? Of hoe kun je door sport en spel jongeren met gedragsproblemen respect voor elkaar en anderen bijbrengen? Jij gaat de uitdaging aan.

Kies bij het aanmelden voor ‘Sport- en bewegingscoördinator’.
Deze opleiding kent een algemeen basisjaar. Na leerjaar 1 stroom je door naar een van de vier profielen. Het profiel dat jij kiest, wordt jouw specialisatie. 

“Werken met mensen met een beperking geeft veel voldoening”

Brett Lens

Student Sport- en bewegingscoördinator, uitstroomrichting sport- en bewegingsagogie

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.