SBG: anderen motiveren en ondersteunen richting een gezonde leefstijl

activiteiten organiseren afwisselend werk begeleiden bewegen coachen fitness gezonde leefstijl gezondheid leidinggeven menselijk lichaam mensen helpen motiveren samenwerken sport voeding

Als coördinator sport, bewegen en gezondheid werk je bijvoorbeeld als medewerker bij een fitnessclub of als personal trainer. Je kunt je in verschillende richtingen gaan specialiseren. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals fysiotherapie, ergotherapie of de pabo. 

Jouw studie: Sport- en bewegingscoördinator (bol)

Als coördinator sport, bewegen en gezondheid werk je met mensen aan een gezonde leefstijl. Van nature ben je gek op sport en stilzitten achter een bureau is niets voor jou. Jouw enthousiasme wil je graag overbrengen op anderen. Dat leer je als sport- en bewegingscoördinator.

Je leert de basisvaardigheden van allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je met mensen werkt, want in je baan ga je met allerlei mensen om. Van jong tot oud, van atletisch tot fysiek beperkt. Je leert ook om activiteiten te organiseren, te begeleiden en leiding te geven.

Als coördinator sport, bewegen en gezondheid ben je erop gericht om mensen te begeleiden en motiveren bij het wijzigen van hun leefpatroon. Mensen die van hun alcohol- of rookverslaving af willen, die gezonder willen eten of meer willen bewegen kun jij helpen met bijvoorbeeld workshops, coaching en leefstijllessen. Je bent fitnesstrainer, voedingsadviseur en coach in één.

Kies bij het aanmelden voor ‘Sport- en bewegingscoördinator’.

Deze opleiding kent een algemeen basisjaar. Na leerjaar 1 stroom je door naar een van de vier profielen. Het profiel dat jij kiest, wordt jouw specialisatie. 

“Sta achter je doel, dan kom je er wel”

Devin Goeloe

Student Sport- en bewegingscoördinator, uitstroomrichting sport, bewegen en gezondheid

Lees meer

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.