SBG: anderen motiveren en ondersteunen richting een gezonde leefstijl
Als coördinator sport, bewegen en gezondheid werk je bijvoorbeeld als medewerker bij een fitnessclub of als personal trainer. Je kunt je in verschillende richtingen gaan specialiseren. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals fysiotherapie, ergotherapie of de pabo.
Je volgt praktijk- en theorielessen op school en loopt stage bij erkende leerbedrijven. In het tweede loop je twee dagen per week stage binnen een organisatie waar fitness wordt aangeboden. Het derde leerjaar loop je ook twee dagen per week stage, maar kies je of je binnen de fitnessbranche wilt blijven of andere ervaring wilt opdoen.
Geen meeloopdag
Een dag meelopen is niet mogelijk. Je bent wel van harte welkom tijdens onze open dagen!
Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2021-2022 bedraagt 1.216 euro.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je op de juiste manier inloggen.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Op het gebied van sport kun je kiezen uit specifieke keuzedelen, die variëren van sportmassage tot fitnesstrainer. Ook kun je kiezen uit Summa-brede keuzedelen, zoals ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.
Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je minimaal nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.
Voor deze opleiding geldt een sporttest. Lees alle belangrijke informatie over de testdagen op deze pagina.
Jouw studie: Sport- en bewegingscoördinator (bol)
Als coördinator sport, bewegen en gezondheid werk je met mensen aan een gezonde leefstijl. Van nature ben je gek op sport en stilzitten achter een bureau is niets voor jou. Jouw enthousiasme wil je graag overbrengen op anderen. Dat leer je als sport- en bewegingscoördinator.Je leert de basisvaardigheden van allerlei sport- en bewegingsactiviteiten. Je leert hoe je met mensen werkt, want in je baan ga je met allerlei mensen om. Van jong tot oud, van atletisch tot fysiek beperkt. Je leert ook om activiteiten te organiseren, te begeleiden en leiding te geven.
Als coördinator sport, bewegen en gezondheid ben je erop gericht om mensen te begeleiden en motiveren bij het wijzigen van hun leefpatroon. Mensen die van hun alcohol- of rookverslaving af willen, die gezonder willen eten of meer willen bewegen kun jij helpen met bijvoorbeeld workshops, coaching en leefstijllessen. Je bent fitnesstrainer, voedingsadviseur en coach in één.
Kies bij het aanmelden voor ‘Sport- en bewegingscoördinator’.
Deze opleiding kent een algemeen basisjaar. Na leerjaar 1 stroom je door naar een van de vier profielen. Het profiel dat jij kiest, wordt jouw specialisatie.
“Sta achter je doel, dan kom je er wel”
Devin GoeloeStudent Sport- en bewegingscoördinator, uitstroomrichting sport, bewegen en gezondheid
Lees meer
“Sta achter je doel, dan kom je er wel”
Door: Devin Goeloe, Student Sport- en bewegingscoördinator, uitstroomrichting sport, bewegen en gezondheid
“In deze opleiding word je eigenlijk opgeleid tot leefstijlcoach. Een deel is fitness, waarbij je je Fitvak A haalt. Een ander deel is voeding, waarbij het gaat over supplementen, waar haal je je vitamines uit, hoe eet je gevarieerd et cetera. Daarmee kun je het examen voedingsconsulent halen.
Dit is een nieuwe uitstroomrichting, echt wat voor mij. Het is een trend, veel mensen zijn bezig met gezonder leven. Het biedt mij de kans om te groeien en tegelijk een goede boterham te verdienen.
Toen ik nog op niveau 2 zat, kreeg ik de kans om zweminstructeur te worden. Daar heb ik nu nog veel profijt van, ik ben naast mijn opleiding badmeester en geef zwemlessen. Ik wil je als tip meegeven om kansen te grijpen. Elk certificaat geeft je voordeel. Je moet echt achter je doel staan en daar helemaal in geloven, dan kom je er wel.
Ik doe nu het keuzevak sportmasseur. Dat wil ik ook echt worden. Het is flink aanpoten, je moet de theorie niet onderschatten, maar ik ga het zeker halen.”
Check ook deze opleidingen
Algemene vraag?
040 269 4000Vraag voor de administratie?
Klik hier voor alle contactgegevensZiekmelden?
Klik hier of bel: 040 269 40 90Hulp bij studiekeuze
040 269 44 4406 28 94 84 11E-mail sturenBereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.
Bezoek op afspraak.
Veelgestelde vragen
- Wat is de eerste lesdag voor mijn bbl-opleiding?
- Ik heb me aangemeld voor een bbl-opleiding. Hoe vind ik een leerbedrijf en wie kan mij daarbij helpen?
- Kan ik een opleiding versneld doen?
- Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat en hoe weet ik of er nog plek is?
- Waar kan ik informatie over de start van het schooljaar vinden?
- Wat is de locatie van mijn school?
- Wat betekenen de verschillende niveaus?
- Hoe meld ik me aan voor een mbo-opleiding?
- Kan ik me voor meerdere opleidingen aanmelden?
- Tot wanneer kan ik me aanmelden?
- Hoe meld ik me aan voor een cursus of maatwerkopleiding?
- Wat betekent: vol, wachtlijst of beperkt aantal plaatsen?