De perfecte voorbereiding voor iedere installatie

afwisselend werk afwisseling berekenen goede communicatie organiseren overzicht houden plannen techniek voorbereiden

Vóór en tijdens bouwprojecten zorg jij als werkvoorbereider voor de perfecte voorbereiding. Dat doe je vanuit je kantoor, dat soms op de bouwplaats zelf staat. Je maakt de planning voor het project, je berekent wat het kost en je bestelt de juiste materialen.

Tijdens de opleiding leer je hoe werktuigkundige installaties in elkaar zitten. Bijvoorbeeld de installaties voor water, gas, riolering, verwarming en ventilatie. Je leert hoe je die installaties ontwerpt en tekent. Je krijgt ook les in het berekenen en plannen van projecten. Zo weet je alles wat je moet weten om als werkvoorbereider aan de slag te kunnen bij een installatietechnisch project. 

Deze opleiding duurt 2 of 3 jaar. Heb je de juiste vooropleiding? Dan kun je vrijstelling krijgen voor het eerste jaar.

Je kunt aan het werk bij een installatiebedrijf, een gas- of waterservicebedrijf of een onderhoudsbedrijf. Verder leren kan ook. Je volgt dan de post-mbo-opleiding Middelbaar installatietechnicus gebouwinstallaties. Of je kiest voor een hbo-opleiding.


Vraag 't het Infopunt

Het Infopunt staat tijdens kantooruren klaar voor al jouw vragen over opleidingen en cursussen. Stel jouw vraag via onze livechat of stuur een e-mail.

Livechat starten E-mail sturen

040 269 44 44 

06 28 94 84 11

Beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur.


Ziekmelden? 

Kijk hier of bel: 040 269 40 90

Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.