Sport- en bewegingscoördinator: trainer-coach/instructeur (bol)
Trainer-coach/instructeur: help sporters optimaal presteren
Kies bij het aanmelden voor ‘Sport- en bewegingscoördinator’.
Deze opleiding kent een algemeen basisjaar. Na leerjaar 1 stroom je door naar een van de vier profielen. Het profiel dat jij kiest, wordt jouw specialisatie.Vragen
Het vak trainer-coach/instructeur kent een breed werkveld: in iedere tak van sport kun je in principe aan de slag. Als je jezelf voetballer, hockeyer, vechtsporter of danser noemt, zul je je waarschijnlijk in die richting willen specialiseren. Je wordt echter breder opgeleid en doet ervaring op met allerlei organisaties, zoals bijvoorbeeld Nationaal Sportcentrum Papendal, PSV, INO Sportlab, Oranje Rood, CTO Judo en vele andere. Wie weet ben jij straks outdoorinstructeur, voetbaltrainer, tennisleraar of ski-instructeur. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals fysiotherapie, ergotherapie of de pabo. Ook kun je via sportbonden een verdere opleiding volgen tot trainer/coach.
Je volgt praktijk- en theorielessen op school en loopt stage bij erkende leerbedrijven. In het tweede en derde leerjaar loop je twee dagen per week stage bij een door jou gekozen stage-adres, in overleg met je docenten.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.
Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.
Overige onderwijsbenodigdheden
Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.
Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.
Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:
- diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
- diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.
Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.
Voor deze opleiding geldt een sporttest. Je ontvangt meer informatie via je mail. De testdagen vinden eens per maand plaats in de maanden december t/m juni.Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:
WhatsApp
Docent Pleun Wijnands
E-mail
Docent Pleun Wijnands
Instagram
DM naar @summasport
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen van weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest van ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.
