Technicus automotive engineering (bol)

In de kopgroep van de automotive-industrie leer je alle onderdelen kennen

logisch nadenken
plannen - organiseren
technisch inzicht

Aan de slag in één van de topsectoren van de Nederlandse industrie? Met deze opleiding leer je alle onderdelen van de automotive-industrie kennen. Je leert over ontwikkeling, productie en testen van auto's en systemen, maar ook over verkoop en onderhoud. Zo vind je aansluiting bij meer dan 80.000 professionals in Zuidoost-Brabant die een belangrijke bijdrage leveren aan de Europese auto-industrie.

Loop virtueel door ons nieuwe schoolgebouw op de Automotive Campus en leer alles over onze opleidingen en de sfeer.  Klik hier.

Play
Play
Play

Aan de slag in één van de topsectoren van de Nederlandse industrie? Met deze opleiding leer je alle onderdelen van de automotive-industrie kennen. Je leert over ontwikkeling, productie en testen van auto's en systemen, maar ook over verkoop en onderhoud. Zo vind je aansluiting bij meer dan 80.000 professionals in Zuidoost-Brabant die een belangrijke bijdrage leveren aan de Europese auto-industrie.

Tijdens de opleiding staan twee onderwerpen centraal: autotechnische kennis en engineering. Je leert over diagnose en reparatie, maar ook over constructieleer en technisch tekenen met CAD-software. Onderdelendesign en 3D-printen vormen een belangrijk onderdeel van je praktische vaardigheden. Ook specifieke onderwerpen van de automotive-industrie komen aan bod, zoals integrated safety, powertrain, manufacturing en quality management.

Je sluit af met een afstudeeropdracht waarmee je punten scoort bij je toekomstige werkgever of vervolgstudie. Je diploma Technicus automotive engineering is je rijbewijs voor de automotive-industrie!

Vragen

Als Technicus automotive engineering kun je verschillende kanten op. Je kunt gaan werken aan het ontwerpen van auto's, maar je kunt ook terecht in de werkvoorbereiding en -begeleiding, of in het onderhoud van onderdelen en systemen.

Bijvoorbeeld bij bedrijven als VDL en DAF, maar ook bij hun toeleveranciers en engineeringbureaus. Je behaalt met deze opleiding het diploma Middenkader engineering. Met dit diploma kun je ook doorstromen naar hbo-engineeringopleidingen bij Fontys Hogescholen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Rotterdam.

Het eerste leerjaar ga je 5 dagen per week naar school. In het tweede leerjaar ga je 3 dagen per week naar school en loop je 2 dagen per week stage. In leerjaar 3 en 4 zijn er stageperiodes van een half jaar.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Toon initiatief en je komt bij de mooiste bedrijven
Anouk Greijmans
Oud-student Technicus automotive engineering

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze