Technisch specialist voertuigen (bol)

Werken met de allernieuwste geavanceerde technieken, jij bent de specialist

analyseren
klantvriendelijk
leidinggeven
technisch inzicht

Welkom bij de club! Een plek waarbij je samen onderzoekt, knutselt, ontwikkelt en sleutelt aan voertuigen. Je gaat ontdekken hoe iets in elkaar steekt, gaat diagnoses stellen en leren hoe je reparaties uitvoert


Play
Play
Play

Het stellen van een diagnose is jouw specialiteit. Je gebruikt hierbij geavanceerde digitale testapparatuur, je kennis van computergestuurde systemen en de nieuwste techniek.

De ontwikkelingen gaan razendsnel, maar jij houdt ze bij. Vaak wissel je technische informatie uit met externe specialisten en leveranciers. Informatie die je krijgt, breng je over op je collega’s op de werkvloer. Als dé specialist ben je onmisbaar in het bedrijf. Smart mobility is een groot onderdeel van de studie. De digitalisering en automatisering van voertuigen is in volle gang. Wij leiden je op tot specialist van de toekomst.

De klant wil weten wat er nodig is en waar hij of zij voor betaalt. Duidelijk communiceren, mondeling en via de klantportal bijvoorbeeld, is daarom belangrijk. Ook dit leer je tijdens de opleiding. In de werkplaats ben jij de deskundige professional. Je houdt je aan de milieu- en veiligheidseisen, je plant en je houdt de kosten in de gaten. Een topfunctie in de autotechniek als je van een uitdaging houdt!

Vragen

Als technisch specialist voertuigen (personenauto's) kun je bijvoorbeeld aan de slag in een werkplaats waar alles draait om mobiliteit. Denk aan garagebedrijven, importeurs, leasebedrijven: jij bent hier op je plaats. Je kunt na je studie ook doorstromen naar een (auto)technische opleiding op hbo-niveau.

Challenge based learning
Je leert door samen met je klasgenoten uitdagende projecten en ‘challenges’ aan te gaan, zoals Wheeler Dealer, de Waterstof Challenge, wedstrijden met drones, Chip Tuning en het elektrisch maken van voertuigen. Je werkt in de praktijkhal, in één van de drie experience labs en soms in het theorielokaal. Het voelt niet als school, maar je leert er ontzettend veel van. Zo bieden we lesdagen van betekenis en geef je vorm aan je eigen leertraject.

Je gaat maximaal vier dagen per week naar school voor praktijk- en theorielessen. Al in het eerste jaar loop je stage. We zoeken samen met jou naar een geschikte plek in de dynamische wereld van mobiliteit.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen (ook wel keuzevakken genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld drones, waterstof, ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

  • Heb je een diploma mbo Basis technicus voertuigen niveau 2? Dan kun je instromen in het tweede leerjaar van de opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Het laatste jaar rond je je studie af bij een leerbedrijf. Via Stagemarkt vind je een lijst met erkende leerbedrijven.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Als technisch specialist ben je het laatste redmiddel van een auto
Mike Egelie
Student Technisch specialist voertuigen

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste