Allround interieurvakman (bbl)

Specialist in vloerbedekking, raambekleding en zonwering

handig
klantvriendelijk
leidinggeven
samenwerken
zorgvuldig
Als allround interieurvakman (ook wel woningstoffeerder genoemd) ben je de specialist in het leggen van vloerbedekking, het plaatsen van raambekleding en zonwering, zowel in woningen als in andere gebouwen.
Play
Play
Play

Als allround interieurvakman (ook wel woningstoffeerder genoemd) ben je de specialist in het leggen van vloerbedekking, het plaatsen van raambekleding en zonwering, zowel in woningen als in andere gebouwen. Als geen ander ken je de technieken van het woningstofferen. Je kunt in alle mogelijke ruimten overweg met verschillende materialen. Je legt vloerbedekking, vinyl of laminaat, hangt gordijnen op en plaatst (elektrische) zonwering.

Je werkt in eenvoudige rechthoekige kamers, maar ook in ruimten met rondingen of een open trap. Voorafgaand aan de klus neem je de maten van de ruimte zorgvuldig op. Omdat jij de expert bent, begeleid je collega’s die met jou mee zijn op karwei bij de klant. En voor de klant ben jij het aanspreekpunt.

Tijdens de opleiding leer je alle specialistische legtechnieken van vloerbedekkingssoorten op vloeren en trappen en plaatsingstechnieken voor raambekleding en zonwering. Ook het opmeten van de ruimten en de hoeveelheid te gebruiken materialen is een onderdeel van de opleiding. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.


Allround interieurvakman (bbl)

De opleiding is ontwikkeld in overleg met en als onderdeel van een landelijke campagne van Branchevereniging Projectinrichting en Branchevereniging INretail.

Vragen

Als allround woningstoffeerder ben je de specialist in het leggen van vloerbedekking, het plaatsen van raambekleding en zonwering, zowel in woningen als in andere gebouwen. Na deze opleiding kun je gaan werken als projectstoffeerder, allround woningstoffeerder of als allround vloerdecorateur.

Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De uitkomst daarvan bespreken we met jou en (eventueel) je ouder(s)/verzorger(s). De test en het gesprek hebben als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Docent Ans van Mil

E-mail
Docent Ans van Mil

Instagram
DM naar @summa_interieurvakman

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste