Allround medewerker IT (bol)

Goed met mensen, nog beter met computers

communicatief - sociaal
instructies opvolgen
logisch nadenken
technisch inzicht
verantwoordelijk
Als Allround medewerker IT help je ICT-gebruikers met hun problemen. Communicatie is dus belangrijk! Je leert tijdens de opleiding ook om bijvoorbeeld een netwerk te installeren en te configureren.
Play
Play
Play

Als Allround medewerker IT kun je alle kanten op binnen de ICT. Je bent goed met computers, maar zeker ook met mensen. Als ICT-gebruikers met een probleem zitten, vind jij het leuk om dit voor ze op te lossen. Jij gaat bovendien met ze in gesprek om nieuwe functies of processen uit te leggen. Communicatie is dus het sleutelwoord!

Zelfstandig én in kleine groepen werken

Uiteraard wordt daarvoor op school jouw kennis aangevuld met het leren om een netwerk te installeren en te configureren en het helpen van klanten op een Servicedesk. Ook het in elkaar zetten van computersystemen en kabelinfrastructuur heb je na deze opleiding in de vingers. Tijdens je opleiding werk je veel zelfstandig én in kleine groepen.

“Goede sfeer, fijne docenten”

Bij Summa ICT heb je veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je mag veel dingen zelf uitzoeken en oppakken. Heb je hulp nodig, dan is er altijd een docent in de buurt. Onze studenten zeggen zelf: "Goede sfeer en fijne docenten, maar ook samen serieus aan het werk om goed te worden in ons vak." Ontmoet ze (en vraag het ze zelf) tijdens een van de open dagen of meeloopdagen.

Vragen over deze opleiding? Stel ze via infosummaict@summacollege.nl

Vragen

Je wordt Allround medewerker IT en werkt samen met collega's aan de computersystemen en -netwerken van een organisatie. Daar zorg je dat alle computers juist functioneren en dat medewerkers goed kunnen werken. Van sleutelen aan computers tot netwerken aanmaken en op de servicedesk vragen van gebruikers beantwoorden. Je gaat aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen. Je kunt ook doorstromen naar de niveau 4 opleiding Expert IT, vaak in een verkort studietraject.

Je besteedt ongeveer 75% van de opleiding aan theorielessen. Het overige deel (ongeveer 25%) is in de praktijk. De verdeling tussen theorie en praktijk is als volgt:

  • 1e leerjaar: je volgt lessen op school gedurende 5 dagen per week, waarbij je ook een keuzedeel kiest. 
  • 2e leerjaar: in het eerste half jaar vinden de voorbereidingen voor de examens en ook de meeste examens plaats en volg je het tweede keuzedeel. In het laatste half jaar loop je 5 dagen per week stage en zijn er enkele terugkomdagen op school. Op één van die terugkomdagen doe je het laatste examen.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

Laptop

Bij deze opleiding kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht voor de juiste specificaties van de laptop die je nodig hebt.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een aantal keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie of Techniek in je pakket hebt gehad.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
Docent: Esther Behage

E-mail
Docent: Esther Behage
Het algemene mailadres: infosummaict@summacollege.nl

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste