Medewerker ICT (bol)
Computers en netwerken onderhouden
Leren door te doen: vanaf dag één
Vanaf de eerste dag ga je écht aan de slag. Je leert hardware en software samenstellen, installeren en onderhouden. Ook leer je hoe je gebruikers goed kunt helpen met hun IT-problemen.
Projecten die ertoe doen
Tijdens de opleiding werk je met beroepstaken. In deze beroepstaken wordt theorie gecombineerd met praktijk. Je past wat je leert direct toe in realistische opdrachten. De beroepstaken dagen je uit om zelfstandig te werken, maar ook om goed samen te werken met medestudenten.
Je bepaalt zelf met welke beroepstaak je aan de slag gaat en in welk tempo je werkt. Zo krijg je de ruimte om je eigen leerroute te volgen en je te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Presteer je goed? Dan kun je de opleiding zelfs versneld afronden – in plaats van twee jaar, ben je dan al na anderhalf jaar klaar.
Goede sfeer, fijne docenten
Je volgt de opleiding in een kleine klas in een eigen lokaal met een vaste groep docenten die jou écht kennen. Die persoonlijke aanpak zorgt voor rust en vertrouwen. De sfeer is informeel en gemoedelijk. Je staat er dus nooit alleen voor, want samen werken we aan jouw succes.
Past deze opleiding bij jou?
- graag problemen oplost;
- anderen wil helpen;
- zelfstandig kunt werken;
- jezelf wil blijven ontwikkelen.
Lijkt de opleiding Medewerker ICT iets voor jou? Dan zit je hier helemaal goed!
Meld je snel aan en start jouw ICT-avontuur bij ons – leren, doen en jezelf ontwikkelen in een fijne omgeving!
Vragen
Na de opleiding Medewerker ICT kun je direct aan het werk. Je ondersteunt collega’s bij IT-vragen, helpt met technische problemen en zorgt ervoor dat systemen blijven draaien. Met je diploma kun je aan de slag als helpdeskmedewerker of ICT-ondersteuner bij bedrijven, winkels, scholen, gemeentehuizen of ziekenhuizen.
Wil je verder leren? Dan kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding, zoals ICT support technician, of naar niveau 4, bijvoorbeeld de opleiding ICT system engineer.
In leerjaar 1 ga je vijf dagen per week naar school. In leerjaar 2 volg je het eerste halfjaar les en loop je het tweede halfjaar stage.
Kom je in aanmerking voor het versnelde traject? Dan ga je in leerjaar 1 ook vijf dagen per week naar school. In leerjaar 2 begin je direct met de stageperiode, waarna je de opleiding afrondt.
In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding.
Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.
Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.
Laptop
Bij deze opleiding kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht voor de juiste specificaties van de laptop die je nodig hebt.
Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.
Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) moet je voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
- Je hebt een diploma lbo, vbo, vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
- Je hebt een diploma entreeopleiding of basisberoepsopleiding (niveau 2).
- Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Dit bewijs heeft de overheid erkend.
Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie of Techniek in je pakket hebt gehad.
Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.
Contactpersoon: Eefje Kampinga
Contactpersoon: Eefje Kampinga
Het algemene mailadres: infosummaict@summacollege.nl
Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.
Blijf op de hoogte
NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING
Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.
Maak kennis
Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!
Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzetest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.
