Allround medewerker optiek (bol)

Het gastvrije gezicht van de optiekzaak

adviseren
communicatief - sociaal
klantvriendelijk
verantwoordelijk
Als Allround medewerker optiek ben je het gastvrije gezicht van het bedrijf. Je ontvangt klanten en adviseert over (zonne)brillen en glazen. 
Play
Play
Play

Je houdt van fashion en bent goed op de hoogte van de nieuwste trends. Ook voor reparatie van brillen komen klanten bij jou, dus het is belangrijk dat je een fijne motoriek hebt en secuur werkt.

Heeft de klant een bril op sterkte nodig, dan ben jij verantwoordelijk voor het inslijpen van de glazen. Wat je bij deze niveau 3-opleiding niet leert, is refractie, oftewel oogmeting. Dat is het werk van de opticien. Wil je dat wel leren, dan kun je op elk moment tijdens de opleiding overstappen naar de niveau 4-opleiding Opticien.

Vragen

Als allround medewerker optiek kun je gaan werken bij een optiekzaak. Je zit in de klas met studenten die de niveau 4-opleiding Opticien doen. Tijdens je studie kun je ervoor kiezen om op niveau 3 of 4 uit te stromen. Deze keuze kan op ieder moment gemaakt worden. Met een niveau 3 diploma kun je als werknemer aan de slag bij een opticien, met een niveau 4 diploma kun je een eigen winkel starten of aan het werk gaan als vestigingsmanager. Je kunt met een niveau 4 diploma ook doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld naar de opleiding Optometrie of Bedrijfskunde.

Je gaat tot januari 5 dagen in de week naar school. Daarna start je stage. Vanaf dat moment loop je 2 dagen per week stage en volg je 3 dagen per week lessen op school. 

Ons onderwijsprogramma is op jou afgesteld, zodat je je eigen leersnelheid bepaalt. Hoe snel je de opleiding kunt afronden, bespreken we na de eerste 10 weken met je.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.419 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg. Wil je doorstromen naar Opticien niveau 4, dan kun je hier de cijfers vinden: Opticien (bol).

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

WhatsApp
Optiek: docent Sandra van Balkom
Optiek: docent Ilse Pennings

E-mail
Optiek: docent Sandra van Balkom
Optiek: docent Ilse Pennings

Instagram
DM naar @summabeautyandlifestyle

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze