Allround technicus voertuigen (Eerste autotechnicus) (bbl)

Je houdt van complex sleutelwerk

communicatief - sociaal
klantvriendelijk
leidinggeven
oplossingsgericht
technisch inzicht
Tijdens de opleiding Allround technicus voertuigen leer je diagnoses te stellen met behulp van moderne testapparatuur. Onderhoud en reparaties voer je zelfstandig uit. Je leert sleutelen met gereedschap, maar ook werken met verfijnde elektronica en boordcomputers.
Play
Play
Play

Terwijl je studeert en meer ervaring krijgt, leer je waarschijnlijk iets nieuws over jezelf: hoe complexer het sleutelwerk, hoe meer voldoening je uit je werk haalt. Ontdek het bij Summa Automotive.

Met jouw passie voor auto's wil jij alle technische geheimen ontdekken. Je houdt van gas geven, ook op de werkvloer. Als automonteur is het hard werken. Je moet snel maar ook zorgvuldig werken en zorgen dat alle voertuigen waaraan je werkt weer veilig op weg kunnen.

Als allround technicus voertuigen ben jij het eerste aanspreekpunt in de werkplaats. Je stuurt je collega's aan en weet klanten precies uit te leggen wat jullie aan het voertuig gedaan hebben. Een mooi vak, man.

Car Academy

Bij deze opleiding werk je 4 dagen per week bij een leerwerkbedrijf en ga je 1 dag naar het praktijkcentrum. Je werkt onder andere aan de nieuwste automodellen. Waardevolle praktijkervaring!

 

Vragen

Als allround technicus voertuigen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een garage voor personenwagens of in de garage van een bedrijf dat eigen voertuigen heeft. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 4 opleiding in de voertuigtechniek.

Naast je 4 dagen werk krijg je 1 dag theorielessen en praktijklessen in het praktijkcentrum. 

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

  • Heb je een diploma Basis technicus voertuigen niveau 2? Dan kun je in het tweede jaar van de bbl-opleiding instromen.
Werk

Ervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van jouw opleiding. Een leerwerkplek is bij deze opleiding dan ook noodzakelijk. Dat kan een betaalde baan zijn, maar ook een onbetaalde stage. Lukt het je niet om een goed leerbedrijf te vinden voordat het schooljaar begint, dan start je met de bol-opleiding. Wanneer jij en je docent een bedrijf hebben gevonden, en je voldoende vaardigheden hebt om aan de slag te gaan, stap je alsnog over naar de bbl-opleiding. Dit kan op elk moment tijdens de opleiding.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Lees meer op Car Academy Eindhoven.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste