Allround technicus voertuigen (Eerste autotechnicus) (bol)

Met complex sleutelwerk heb je eer van je werk

leidinggeven
oplossingsgericht
samenwerken
technisch inzicht
zelfstandig
Tijdens de opleiding Allround technicus voertuigen leer je diagnoses te stellen met behulp van moderne testapparatuur. Onderhoud en reparaties voer je zelfstandig uit. Je leert sleutelen met gereedschap, maar ook werken met verfijnde elektronica en boordcomputers.
Play
Play
Play

Terwijl je studeert en meer ervaring krijgt, leer je waarschijnlijk iets nieuws over jezelf: hoe complexer het sleutelwerk, hoe meer voldoening je uit je werk haalt. Ontdek het bij Summa Automotive. 

Met jouw passie voor auto's wil jij alle technische geheimen ontdekken. Je houdt van gas geven, ook op de werkvloer. Als automonteur is het hard werken. Je moet snel maar ook zorgvuldig werken en zorgen dat alle voertuigen waaraan je werkt weer veilig op weg kunnen.

Als eerste autotechnicus ben jij het eerste aanspreekpunt in de werkplaats. Je stuurt je collega's aan en weet klanten precies uit te leggen wat jullie aan het voertuig gedaan hebben. Een mooi vak man.

Vragen

Als Allround technicus voertuigen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een garage voor personenwagens of in de garage van een bedrijf dat eigen voertuigen heeft. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 4 opleiding in de autotechniek.

Je gaat 5 dagen per week naar school, hier volg je praktijk- en theorielessen. Een deel van je opleiding ga je stagelopen. We zoeken samen met jou naar een geschikte leerwerkplek.

Via Stagemarkt vind je een lijst met erkende leerbedrijven.

Summa Automotive magazine 2024_A4_cover

 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.  

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

  • Heb je een diploma mbo Basis technicus voertuigen niveau 2? Dan kun je instromen in het tweede leerjaar van de opleiding.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan een van onze docenten:

WhatsApp
docent Paul Maas

E-mail
docent Paul Maas

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze