Assistant business services (administratief) (bol)

Ondersteunen en veel aanpakken op kantoor

instructies opvolgen
nauwkeurig
samenwerken
zelfstandig
zorgvuldig
Als assistant business services werk je veel met de computer op kantoor, bij de receptie of het secretariaat bijvoorbeeld. 
Play
Play
Play

Dagelijks ben je bezig met bijvoorbeeld het schrijven van brieven en e-mails, agendabeheer, ruimtes klaarmaken voor vergaderingen (facilitair) en de telefoon aannemen. Je kunt ook betrokken worden bij de administratie van lonen, crediteuren en debiteuren. Lekker afwisselend dus. Naast je werk met de computer spreek je veel met collega's en ook met klanten.

Soms is het druk, maar jij laat je niet gek maken. Omdat je zelfstandig werkt, moet je voor jezelf bepalen wat je als eerste gaat doen en wat daarna. Hoe je nauwkeurig en overzichtelijk werkt, leer je op school.

Tijdens je opleiding werk je met lesprogramma's die lijken op echte werksituaties. Het is alsof je in een bedrijf werkt. Je leert je klantgericht op te stellen en om te gaan met vertrouwelijke gegevens.

Deze opleiding start ook als speciaal traject in februari.

Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Medewerker (financiële) administratie en Medewerker secretariaat en receptie.

Vragen

Als assistant business services kun je aan de slag bij heel veel organisaties. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 3 of niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening.

Je volgt lessen op school en loopt in totaal 10 weken stage. De opleiding duurt 1 tot 1,5 jaar.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over opleidingen en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Om te worden toegelaten tot een niveau 2 basisberoepsopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo entreeopleiding (niveau 1) of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits

E-mail
Contactpersoon: Judith Smits

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste