Allround assistant business services (secretarieel en financieel) (bol)

Een spilfunctie binnen een organisatie, veel contact met mensen

communicatief - sociaal
goed met cijfers
instructies opvolgen
samenwerken
zorgvuldig
Als allround assistant business services ben je de spil van het bedrijf. Jij bent het communicatieknooppunt: je onderhoudt contact met directeuren, managers en afdelingshoofden, maar ook met klanten en zakelijke relaties.
Play
Play

Als allround assistant business services ben je een alleskunner. Je werkt als office assistent op het snijvlak van managementinformatie, financieel administratieve processen, planning, organisatie, marketing en communicatie. Je bent met veel projecten en taken tegelijk bezig, dus overzicht houden is belangrijk.

Op school leer je over administratie (zoals urenregistratie en facturering), de regels rond bescherming van persoonsgegevens en financiële begrippen. We leggen veel nadruk op de organisatorische en menselijke kant van je werk. Dit komt je van pas als je vergaderingen organiseert en klanten ontvangt.

Je werkt straks veel met ICT-systemen. Even wat kantoorbenodigdheden bestellen, social media bijhouden, werken in het CMS systeem, facturen controleren… zo ziet jouw drukke werkdag eruit. Dankzij deze brede administratief/secretariële opleiding doe jij het dagelijks met een glimlach!

Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Office assistant (secretaresse) en Financieel administratief medewerker en bevat ook elementen van de opleiding Medewerker marketing & communication.

Vragen

Als allround assistant business services kun je bij veel bedrijven aan de slag. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Gedurende je opleiding loop je in totaal ongeveer een half jaar stage.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.449 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden, standaard lessen als Nederlands en rekenen en de keuzedelen Duits (niveau A2) en Overbruggen (interculturele) diversiteit. Daarnaast kun je kiezen uit de vrije keuzedelen Toerisme & recreatie in de regio en Ondernemend gedrag of andere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze