Allround assistant business services (secretarieel en financieel) (bbl)

Breng financiële gegevens tot leven

communicatief - sociaal
goed met cijfers
instructies opvolgen
samenwerken
zorgvuldig
Als allround assistant business services sta je midden in de organisatie. Je werkt op het snijvlak van managementinformatie, financieel administratieve processen, planning, organisatie, marketing en communicatie.
Play
Play

Als allround assistant business services ben je een alleskunner. Je werkt als office assistent op het snijvlak van managementinformatie, financieel administratieve processen, planning, organisatie, marketing en communicatie. Je bent met veel projecten en taken tegelijk bezig, dus overzicht houden is belangrijk.

Op school leer je over administratie (zoals urenregistratie en facturering), de regels rond bescherming van persoonsgegevens en financiële begrippen. We leggen veel nadruk op de organisatorische en menselijke kant van je werk. Dit komt je van pas als je vergaderingen organiseert en klanten ontvangt.

Je werkt straks veel met ICT-systemen. Even wat kantoorbenodigdheden bestellen, social media bijhouden, werken in het CMS systeem, facturen controleren… zo ziet jouw drukke werkdag eruit. Dankzij deze brede administratief/secretariële opleiding doe jij het dagelijks met een glimlach!

Deze opleiding is nieuw. Het is een combinatie van de opleidingen Office assistant (secretaresse) en Financieel administratief medewerker en bevat ook elementen van de opleiding Medewerker marketing & communication.

Vragen

Als allround assistant business services kun je bij veel bedrijven aan de slag. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Je volgt 1 dag per week lessen op school. Daarnaast werk je minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Je studeert in eigen tempo en bepaalt samen met een loopbaanbegeleider wat je per periode gaat toetsen. Je bepaalt dus zelf hoe snel je examen kunt doen.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg.

Om te worden toegelaten tot een niveau 3 vakopleiding heb je nodig: 

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg;
  • diploma lbo, vbo of mavo of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo opleiding niveau 2 of;
  • ander door de overheid erkend diploma of bewijsstuk.

Je bent 18 jaar op 1 augustus van het jaar waarin je de opleiding start.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten en/of studenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Hulp bij studiekeuze - Celeste