Event producer (bbl)

Geen event te gek of jij organiseert het

communicatief - sociaal
leidinggeven
plannen - organiseren
samenwerken
verantwoordelijk
In schooljaar 2025-2026 gaat deze opleiding van start in bbl-vorm: je werkt dan bij een evenementenbureau of -afdeling en gaat één dag per week naar school. Zo ben je gelijk lekker aan de slag! 
Play
Play
Play

Als je van organiseren en marketing houdt, is dit jouw opleiding. Wie weet produceer jij de volgende hit in de event business! Als een spin in het web en met oog voor details organiseer jij de meest leuke uitstapjes en evenementen.

Of het nu gaat om een festival of een zakelijk evenement, jij bedenkt samen met collega’s en klanten het complete programma. Je zoekt uit wat daarvoor nodig is en regelt de meest uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld het vervoer en de slaapplaatsen van artiesten. Maar je maakt ook promotiemateriaal en persberichten. Vaak werk je samen met producenten, beveiligers, cateringbedrijven en andere partijen. Je moet dus goed met verschillende mensen om kunnen gaan. Meestal vertelt je manager wat er allemaal moet worden gedaan, maar je voert het werk wel zelfstandig uit.  

Je komt te werken in een miljoenenbusiness: de evenementenindustrie. Je leert bij ons tot in detail hoe je een succesvol event neerzet en gastvrijheid creëert. Ook werken we met duidelijke regels en brengen structuur aan in je (zelf)discipline. Zo maken we van jou een echte professional.

De opleiding Event producer heette vroeger Medewerker evenementenorganisatie.

Vragen

Als event producer kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een evenementenorganisatie, congrescentrum, theater, poppodium, pretpark, museum of cultureel centrum. Je kunt ook doorstromen naar de opleidingen hbo Commerciële Economie of Events, marketingopleidingen zoals NIMA-A, B of C of een Public Relationsopleiding zoals NIMA-PR.

Je volgt 1 dag per week onderwijs op school. Daarnaast werk je 4 dagen per week bij een leerbedrijf. Je verdient daarmee een salaris.

In de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van een opleiding lees je wat je in welke periode gaat doen, hoeveel tijd hier aan wordt besteed en een overzicht van de examens die afgenomen worden. Vind hier de OER van jouw opleiding

Zoek op crebonummer (zie het kader rechts op deze pagina) om de OER in te zien van het huidige schooljaar. Zo weet je ongeveer wat er van je verwacht wordt als je met de opleiding start. De OER voor het aankomende schooljaar is gereed in juli.

Het wettelijk vastgestelde cursusgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 730 euro.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden, standaard lessen als Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld ondernemerschap, inspelen op innovaties of Internationaal I. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. In dit overzicht vind je alle keuzedelen die het Summa College aanbiedt.

Dit is een nieuwe opleiding. Er zijn daarom nog geen cijfers bekend van deze opleiding.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2. Wij gaan met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden. Of;
  • diploma mbo niveau 3.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Het is belangrijk dat je vakken uit de sector Economie in je pakket hebt gehad.

Werk

Tijdens een persoonlijk gesprek of kennismakingsbijeenkomst kijken we of deze opleiding bij je past. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek.

Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven en meer informatie over de arbeidsmarkt, stages en beroepen op www.s-bb.nl.

Docenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten:

WhatsApp
Contactpersoon: Judith Smits

E-mail
Contactpersoon: Judith Smits
Docent Marketing & communicatie: Margret Lingers

Instagram
DM naar: @summa_cb_business

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Als eindexamenopdracht een hardcore festival organiseren, dat is gaaf
Merel Geerlings
Oud-student Event producer
Bekijk ook eens deze opleidingen
De opleiding gaat van start in schooljaar 2025-2026. Aanmelden kan vanaf oktober.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzecoaches. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag