Summa International Business (bol) - tweetalige opleiding

Jouw 1e stap richting de internationale zakenwereld

commercieel
communicatief - sociaal
klantvriendelijk
ondernemend
vreemde talen spreken
Zoek jij graag de grenzen op? Wil je werken in het buitenland of voor een internationaal bedrijf? Met deze tweetalige opleiding kun je alle kanten op. Je wordt breed commercieel opgeleid en denkt na over zakelijke internationale vraagstukken.
Play
Play
Play

Werken bij een internationaal georiënteerde bedrijven

De opleiding combineert de lesstof van de opleidingen IBS Assistent-manager internationale handel (tweetalig) en (Junior) accountmanager. Je loopt eerst stage bij een internationaal georiënteerd bedrijf in Nederland en later in het buitenland.

De schakel tussen klant en organisatie

Je bent straks de schakel tussen de klant en de organisatie waarvoor je werkt. Op school leer je bijvoorbeeld klant-, product- en marktinformatie analyseren, zodat je jouw klant een aantrekkelijk verkoopvoorstel kunt doen. Je leert ook over import en export en hoe je een export-/marketingplan opstelt.

Realistische bedrijfsopdrachten

Internationaal communiceren en samenwerken is een vak apart. Aan de hand van realistische bedrijfsopdrachten word je wegwijs gemaakt in de internationale businesswereld.

Tweetalig of Engelstalig onderwijs

De opleiding Summa International Business kun je volgen in een tweetalige of volledig Engelstalige variant. Je kunt je voorkeur aangeven door je voor één van de twee opleidingen aan te melden. Na je aanmelding bespreken we tijdens een persoonlijk gesprek welke variant je gaat volgen.

Vragen

Als assistent-manager internationale handel kun je in allerlei bedrijven werken die aan internationale handel doen. Bijvoorbeeld een groothandel of een productiebedrijf. Je kunt na het behalen van je diploma gaan werken op verschillende afdelingen van een internationaal bedrijf. Denk hierbij aan de salesafdeling (binnen- of buitendienst) maar ook aan een inkoopafdeling.

Veel van onze studenten stromen na het behalen van hun diploma door naar een passende hbo-opleiding. Omdat je breed opgeleid wordt, sluiten veel hbo-opleidingen prima aan.

Het programma is opgebouwd rond de taken die je als assistent-manager internationale handel in het echt binnen een bedrijf uitvoert. Marktonderzoek doen, het voeren van verkoopgesprekken, het onderhouden van relaties met internationale klanten en het handelen met bedrijven in het buitenland zijn bijvoorbeeld belangrijke taken.

De opleiding is opgebouwd volgens 'blokken' of projecten. In ieder blok staat een onderwerp centraal dat belangrijk is als je internationaal wilt handelen. Hoe je dit doet leer je tijdens de lessen. Om dit te leren krijg je lessen van docenten die allemaal hun eigen kennisgebied hebben.

Je gaat tijdens de opleiding stagelopen bij internationaal georiënteerde bedrijven in Nederland. In het tweede leerjaar ga je zelfs (indien je dat graag wilt) naar het buitenland om daar te een deel van je studie te doen. Je woont daar en werkt daar bij een internationaal bedrijf. Veel studenten kiezen voor Spaans als vreemde taal en gaan daarna ook naar Spanje voor hun stage. Andere landen zijn natuurlijk ook mogelijk. 

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Elk jaar van de studie bestaat uit vier lesperiodes in combinatie met een stageperiode. Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2022-2023 bedraagt 1.239 euro, wat je alleen betaalt als je 18 jaar of ouder bent.

Een overzicht van de totale kosten voor het komende schooljaar staat centraal op Studers, uiterlijk op 1 juli van elk jaar. Om je een idee te geven: bekijk de kosten van het lopende schooljaar. Summa College bepaalt de specificaties, maar je kunt zelf kiezen waar je het lesmateriaal koopt.

Laptop: 
De opleiding vereist dat studenten over een laptop beschikken. Zorg ervoor dat je laptop de juiste specificaties heeft, die je kunt vinden in dit overzicht.

Extra activiteiten en voorzieningen: 
Naast de kosten voor de apparatuur en materialen kunnen aanvullende activiteiten en faciliteiten worden aangeboden, zoals studiereizen, bedrijfsbezoeken en excursies. Deze activiteiten hebben een toegevoegde waarde, maar zijn vrijwillig en niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding en het behalen van een diploma.

Je moet drie keuzedelen (keuzevakken) volgen om je te verbreden of verdiepen en je voor te bereiden op een hoger niveau. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. De inhoud van de keuzedelen wordt door de school bepaald in overleg met het werkveld, denk aan: digitale vaardigheden voor gevorderden, online marketing, hbo-voorbereiding, oriëntatie op ondernemerschap, inspelen op innovaties en een introductie op de Chinese taal en cultuur.

Je hebt daarnaast de mogelijkheid om een extra certificaat te behalen tijdens je studie. Het EBBD bereidt je voor op een carrière in het internationale bedrijfsleven door je de mogelijkheid te bieden je softskills, taalvaardigheden en internationale vaardigheden te verbeteren. Dat is een Europees erkend certificaat waarmee jij aantoont dat je bovengemiddeld gepresteerd hebt. Lees meer op de website van EBBD.

Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg of;
  • diploma tweetalige vooropleiding.

De opleiding is ook geschikt voor buitenlandse studenten (al dan niet wonend in Nederland) met een vergelijkbare vooropleiding. Het is handig als je al een goede beheersing van de Engelse taal hebt.

Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past. Ook bepalen we samen welke route het beste bij je past, de tweetalige opleiding of de volledig Engelstalige opleiding.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens:

WhatsApp
Contactpersoon: Esther Behage
Docent International business: Annebeth Vermande

E-mail
Contactpersoon: Esther Behage
Docent International business: Annebeth Vermande

Instagram
Student Pyen Ludema, DM naar: @pyenludema 

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Aanmelden

Tijdens je kennismaking bespreken we of je de opleiding tweetalig of Engelstalig gaat volgen.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze