Fashion Product Coordinator (Junior productmanager fashion) (bol)

Jij bent de spil in het modebedrijf

commercieel
creatief
oplossingsgericht
plannen - organiseren
vreemde talen spreken
Als Fashion Product Coordinator plan en begeleid je de productie en zorg je ervoor dat de kleding op tijd in de winkels hangt.
Play
Play
Play
Lijkt het je leuk om mee te werken aan de ontwikkeling, productie en verkoop van kleding? Dan is de opleiding Fashion Product coördinator echt iets voor jou! Je komt misschien terecht bij bedrijven als Shoeby of Tommy Hilfiger, maar een eigen modelabel opzetten is natuurlijk ook mogelijk. Dream big!

Je plant en begeleidt  als Fashion Product Coordinator de productie en je zorgt ervoor dat de kleding op tijd in de winkels hangt. Jij bent de schakel tussen het bedrijf, de leverancier en je klanten. Je helpt bij het maken van een productieplanning en kunt goed problemen oplossen. Je controleert of de proefmodellen op tijd binnenkomen en of de kwaliteit van de geleverde kleding goed is. Je helpt mee met het zoeken van productiebedrijven en leveranciers en koopt stoffen en accessoires in. Daarbij houd je met alles rekening dat dit op een duurzame manier gebeurt.

Op school leer je werken met diverse computerprogramma’s. Textiel- en productkennis vergroten je technische vaardigheden en met de vakken marketing, economie, management en inkoop werk je aan je commerciële en organisatorische talenten.


De opleiding Fashion Product Coordinator heette voorheen Junior productmanager fashion.

Vragen

Naast het diploma Fashion Product Coordinator kun je bij deze opleiding ook het ondernemerscertificaat en/of het Detex-diploma Modeadviseur halen. Met je diploma op zak kun je aan de slag bij een confectiebedrijf, een groothandel in kleding, het hoofdkantoor van een label of een retailorganisatie. Of je begint voor jezelf. Je kunt ook verder leren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan Amsterdam Fashion Institute, Styling academie Artemis, TMO Fashion Business School of de opleidingen international lifestyle studies (Fontys), fashion textiles & technologies (Saxion) of technische commerciële textielkunde. 

Je gaat 5 dagen per week naar school. Hier volg je theoretische en praktische lessen. In het tweede en derde leerjaar loop je telkens een half schooljaar stage bij een erkend leerbedrijf.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2023-2024 bedraagt 1.357 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

 

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzevakken (ook wel keuzedelen genoemd) om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzevakken die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzevak af met een examen. Lees meer over keuzevakken.

Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze cijfers? Bekijk dan deze uitleg (pdf).

Grote kans op werk

Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! Uit cijfers van een onafhankelijke organisatie als S-BB, UWV of CentERdata blijkt dat je met deze opleiding een grote kans op werk hebt in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

De opleiding Junior productmanager fashion is een pittige theoretische opleiding. Daarom is er een kennismakingsgesprek en maak je vooraf een praktijkopdracht om te kijken of de opleiding bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

E-mail
docent Sonja de Man

Instagram
DM naar @summafashioneindhoven

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Je volgt de reis van een kledingstuk
Whitley Wijnen
Student Junior productmanager fashion (voorloper van Fashion Product Coordinator)

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze