Summa International Fashion (bol) - Engelstalige opleiding

Word een Fashion Pro!

creatief
nauwkeurig
ondernemend
vreemde talen spreken
zorgvuldig
Wil jij internationaal doorbreken in de fashion industry? Ben je ondernemend, durf je nieuwe paden te bewandelen en laat je graag zien wie je bent en wat je kunt? Dan is dit iets voor jou!
Play
Play
Play
Wil jij internationaal doorbreken in de fashion industry? Ben je ondernemend, durf je nieuwe paden te bewandelen en laat je graag zien wie je bent en wat je kunt? Dan is dit iets voor jou!

Summa International Fashion is een brede, volledig Engelstalige opleiding. Een combinatie van de studierichtingen Junior stylist en Junior productmanager fashion. In één van deze twee richtingen studeer je af, maar wel met een brede basis.

Als stylist maak je ontwerpen voor een collectie. Als productmanager zorg je ervoor dat deze er ook echt komt. Op school ontwikkel je creatieve, technische, commerciële en organisatorische vaardigheden. Vakken als Trendwatching geven je inzicht in mode. Met Textiel- en productkennis vergroot je je technische vaardigheden. Met de vakken marketing, economie, management en inkoop werk je aan je commerciële en organisatorische talenten. Ook leer je werken met verschillende computerprogramma’s. Tijdens de opleiding staan circulair fashion (in het kader van duurzaamheid) en innovatie centraal.

Vragen

In het tweede jaar kun je kiezen in welk programma je je wilt specialiseren: Fashion Management (junior productmanager) of Fashion Design (junior stylist).

Een junior productmanager werkt binnen de modebranche van de industrie. Dit kan binnen een bedrijfsproces-outsourcing-, groothandel- of retailorganisatie zijn. Je kunt werken in een bedrijf dat producten of een eigen 'label' ontwikkelt en verkoopt en/of producten op maat laat maken om als een 'private label' te verkopen. Bovendien kunnen de resources en onderdelen ook door het bedrijf zelf worden gekocht. In een dergelijk concept wordt alleen productie uitbesteed.

Een junior stylist kan werken in een geïntegreerd confectiebedrijf of in een keten voor outsourcing van bedrijfsprocessen, op een afdeling waar collectie-items worden ontwikkeld en gemaakt. Dit kan worden gedaan door een ontwerpstudio of een freelancer.

Mogelijke vervolgopleiding 

Na je afstuderen kun je doorstromen naar verschillende Engelstalige hbo-opleidingen: 

 • AMFI - Amsterdam Fashion Institute (Amsterdam)
 • Fashion and Textile Technologies - Saxion Hogeschool (Enschede)
 • TMO- Fashion Business School (Doorn)
 • Artez (Arnhem), HKU (Utrecht), WdKA (Rotterdam)
 • Academy of Fine Arts and Design (Maastricht)
 • Fontys Lifestyle Studies (Tilburg)
 • VIA - Design, Branding and Marketing, Fabric textile technologies (Denmark)
 • Design Academie (Eindhoven)

Dit is een brede opleiding gericht op Fashion Management (junior productmanager) en Fashion Design (junior stylist).

De opleiding is opgebouwd volgens 'blokken' of projecten. In ieder blok wordt een realistisch probleem opgelost. Hoe je dit doet leer je tijdens de lessen. Hierbij krijg je ook les van gastdocenten uit de fashionwereld en werk je met e-learning.

Je kunt stagelopen bij internationaal georiënteerde bedrijven in Nederland en - verder in het programma - in het buitenland. Elk jaar van studie bestaat meestal uit vijf lesperioden.

Het wettelijk vastgestelde lesgeld voor schooljaar 2024-2025 bedraagt 1.419 euro. Check DUO.nl voor mogelijke studiefinanciering.

Dit betaal je alléén als je bij de start van het schooljaar (1 augustus) 18 jaar of ouder bent.

Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op mbowebshop.nl. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli alle schoolkosten bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar. Voor het daadwerkelijk bestellen moet je inloggen met je Summa-account.

Laptop

Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer. Kijk in het overzicht of dit voor jouw opleiding geldt en download de juiste specificaties.

Overige onderwijsbenodigdheden

Naast boeken en digitaal lesmateriaal zijn er overige onderwijsbenodigdheden voor persoonlijk gebruik nodig/gewenst voor het volgen van deze opleiding. Lees er hier meer over.

 

Je kiest bij je studie één of meerdere keuzedelen om je te specialiseren of juist breder te worden opgeleid. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen. Lees meer over keuzedelen.

Om te worden toegelaten tot een niveau 4 middenkaderopleiding heb je nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
 • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Op deze pagina vind je de volledige wettelijke vooropleidingseisen voor een niveau 4 opleiding.

Naast het voldoen aan deze wettelijke eisen, is het belangrijk dat je echt gepassioneerd bent over fashion en dat je een een aantal soft skills bezit, waaronder gemotiveerd en enthousiast zijn, een professionele werkhouding hebben, willen pionieren, mondiaal kunnen denken en digitale vaardigheden hebben.

Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.

Docenten en studenten weten hoe het eraan toegaat op school. Stel je vragen gemakkelijk via onderstaande contactgegevens aan onze docenten of studenten:

E-mail
docent Sonja de Man

Instagram
DM naar @summafashioneindhoven

Ook is het mogelijk om een meeloopdag, rondleiding of open dag te bezoeken. Alle activiteiten vind je in onze agenda.

Blijf op de hoogte

NIEUWS OVER DEZE OPLEIDING

Het laatste nieuws over misschien wel jouw nieuwe opleiding lees je hier.

Bekijk ook eens deze opleidingen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze